Октомври, 23-и. Слънчев ден за ЦСКА. Важен ден за ЦСКА. Стана ясно, че клубът и държавата влизат в съдружие за стадион "Българска армия". Създава се ново дружество, което ще носи името "Спортни имоти Българска армия" АД. С предмет на дейност инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс "Българска армия". ЦСКА ще има свой дом!

Че това решение се очаква съвсем скоро, след следващото заседание на Министерски съвет, съсобственикът на ЦСКА Гриша Ганчев разкри в интервюто си за ТОПСПОРТ на 15-и октомври.

Гриша Ганчев с ексклузивно интервю пред ТОПСПОРТ: За ЦСКА, новия стадион, емблемата, целите, Борислав Михайлов и... Бодуров

Гриша Ганчев с ексклузивно интервю пред ТОПСПОРТ: За ЦСКА, новия стадион, емблемата, целите, Борислав Михайлов и... Бодуров

Вижте какво каза босът на "армейците"

"Документално всичко е съгласувано. Още на следващия Министерски съвет ще бъде гласувно смесено дружество между ЦСКА и държавата. До 15-и март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в новия стадион", каза Ганчев.

Снимка 232540

Източник: LAP.bg

Естествено, неговите "доброжелатели" и тези на клуба побързаха да се изсмеят, да обяснят как това няма да стане, как отново се хвърля прах в очите на "червените" фенове. Днес първата част от думите на бизнесмена стана реалност. А "доброжелателите" минаха на "докато не започнат строежите, нищо не е сигурно". Ще започнат - и строежите, и изграждането на красива и голяма козирка. Такава ще отива много на нов, модерен стадион. От козирката, та до тоалетните. Че сегашните, химическите, не излизат от устата на същите тези "доброжелатели".

Днес ЦСКА постигна най-голямата си победа. Тя е на ЦСКА и за ЦСКА. За връщането на отбора в релси, по пътя към Европа. Модерен стадион е далеч по-важна победа от всяка една на терена в момента, от титла или купа. Собствениците Ганчев и Инджов имат план, който следват. Не бързат. Ще дойдат и успехите на терена. Ясно е, че ЦСКА няма да остане само с Купата на България при Ганчев. Рано или късно, на "Армията" ще се завърне и титлата. №32 - при останалите 31. Но днес не става въпрос за 32-ата. Днес е 23-и, да не обръщаме нещата - всичко по реда си и крачка по крачка. 

Снимка 230310

Източник: LAP.bg

"Няма да се откажа! Няма причина да го направя. Обичам футбола, обичам си отбора. Имаме си цели с партньора ми Инджов и ги гоним. Инвестирахме немалка сума, продължаваме да го правим. Дадохме достатъчно пари, нормални пари. Проектът ни е като от книгите - добра база, отлична школа, за чудо и приказ, нов и модерен стадион, красавец...", каза още Ганчев във въпросното интервю.

Да, проектът наистина е като от книгите. С малки изключения, но който не работи - той не допуска грешки. Без модерен стадион, база и силна школа, няма как да вървиш напред. В ЦСКА дълги години се работеше "на парче". И не спираше да се повтаря за така бленуваната титла №32. Е, тя така и не дойде. Но за сметка на това се нагледахме на панаири и грешни управленски решения - и при Александър Томов, и при "Титаните". Димитър Борисов и Иво Иванов оставиха клуба затънал в дългове, а положението не се подобри при Томов. "Армията" се рушеше, между седалките си бяха пробили път огромни храсти. А успехите се равняваха на нищо повече от една купа и една Суперкупа.

Ганчев и Инджов няма да се откажат. Не ги отказаха проблемите, постоянното недоволстване на много от феновете. Не ги отказаха празните трибуни на стадиона. Защото, когато искаш да си фактор, думата ти да се чува, не може само да изразяваш мнение пред телевизора или зад клавиатурата. За да получиш, трябва да дадеш. Сигурен съм, че и днес ще има фенове, които вместо да се радват на новината за стадиона, ще критикуват селекцията, ще дават акъл кой да бъде ляв бек и кой дясно крило...

ЦСКА има нужда от обединение и търпение. И това не са клишета, в това е смисълът на всичко. Защото нещата се случват. Бавно. Стъпка по стъпка. Но се случват. Като по книгите...

Официално: Инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс "Българска армия" вече е възможно

Официално: Инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс "Българска армия" вече е възможно

Двете дружества съучредители в "Сердика спортни имоти" ЕАД ще притежават по 50% от акциите