Министърът на младежта и спорта - Андрей Кузманов, разпространи до медиите своята позиция относно противоречията между него и футболния ЦСКА относно стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Ето какво казва министърът:

"Уважаеми господа,

Като министър на младежта и спорта, макар и в служебен кабинет, съм се водил единствено и само да работя в интерес на българския спорт, да спазвам закона и да защитавам държавните имоти от алчни и самозабравили се бизнесмени. Снощи около 23 ч. в медиите бе разпространено анонимно писмо "от името на всички клубове, носещи името ЦСКА.

Младенов: Неправдата е голяма, в София на три от четирите отбора не се е помагало нито веднъж

Младенов: Неправдата е голяма, в София на три от четирите отбора не се е помагало нито веднъж

"Не успяха да ни затрият, благодарение на сегашния собственик - Гриша Ганчев"

Атаката срещу мен е обяснима, защото тя е за стадион "Българска армия" в Борисовата градина и базата на Панчарево. И двата имота са държавни и аз като министър искам да защитя и опазя това имущество, предназначено единствено и само за българския спорт. Друг е въпросът какво общо имат спортните клубове на ЦСКА с футболните бази.

В името на спорта направихме няколко срещи с представители на ПФК ЦСКА - София. Предоставихме резултатите от одита на държавното дружество "Сердика спортни имоти", собственик на двете спортни бази, които ПФК ЦСКА-София ползва под наем по силата на договор. Задълженията на футболния клуб към държавното дружество са факт, а цифрите са категорични.

Сектор "Г": Едно истинско действие означава много повече от хиляди празни приказки и словоблудства

Сектор "Г": Едно истинско действие означава много повече от хиляди празни приказки и словоблудства

Фенове на ЦСКА съобщиха, че са събрали парите за глобата на Стойчо Младенов

Да пише и да публикува може всеки, но в конкретния случай ММС разполага с доказателства за размера на неизпълненото задължение. Очаквахме коректност от страна на ПФК ЦСКА, за да се продължи с реализирането на идеята за съвместно дружество, което ще даде възможност футболният клуб да ползва ст. "Българска армия" и базата в Панчарево.

За съжаление няма как ММС да отговори на анонимно писмо, пуснато през нощта. Писмо с обвинение и искания от името на всички клубове с името ЦСКА, под което няма нито един подпис! Използването на клубовете по различни спортове - 34 на брой, носещи името на най-титулувания клуб - ЦСКА, е опит да бъдат употребени срещу държавата и ММС. Спрямо закона и държавата всички субекти са равни и не следва някой да се чувства привилегирован, когато се касае за заплащането на задължения към държавата".

ЦСКА за Кузманов: Съществото работи за собственото си благополучие! Поне изкарва за луканка...

ЦСКА за Кузманов: Съществото работи за собственото си благополучие! Поне изкарва за луканка...

На това същество от 7 месеца, откакто му дадоха власт, в устата му е единствено името на великия клуб, коментират от "Армията"