Министърът на спорта - Красен Кралев сподели своето мнение относно казусът с базите на ЦСКА.

Той обяви, че в момента се подготвя процедура по прехвърляне на съоръженията в Национална спортна база. За да бъде завършена тя обаче, трябва да има разрешение от Столична община. След това ще бъде обявен публичен търг,където според критерии по условията ще бъдат допуснат дружества, които да кандидатстват за базите.

Кралев заяви, че е абсолютно безпристрастен по този казус, като неговата основна задача е да спазва буквата на закона.

"Дълги години съм бил свързан с Черно море и поради този факт симпатизирам на варненския клуб. Какво става с ЦСКА? Не мога да коментирам какво става в клуба. Събитията във всички български клубове са публични. За базите на ЦСКА - в момента подготвяме процедура, която стартирахме още в края на миналия мандат, прехвърляне на собствеността на базите в Национална спортна база, защото цялата инфраструктура, която е собственост на държавата се управлява от две дружества - Национална спортна база и "Академика".

"Собствеността на тези съоръжения не е пряко в министерството, но трябва да се управлява от тези две дружества. Взехме решение базата да бъде апортирана в капитала на Национална спортна база. През последните три месеца този процес не е придвижен. В момента завършваме процедурата. Знаете, че преди една година имаше проблем с една сума от 1 млн., която ЦСКА дължеше на нас, а ние дължахме респективно към Столична община. Това са такси смет и данък сгради. Именно заради тази сума се наложи договорът да бъде прекратен със старото дружество. Трябва да получим разрешение и съгласие от Столична община тази сума да бъде разсрочена, за да може този процес да бъде завършен. Надявам се това в най-скоро време, че това споразумение ще бъде факт, след като получи одобрението на общинския съвет. Тогава се обявява публична процедура, където според критерии по условията ще бъдат допуснат дружества, които да кандидатстват за базите".

"Не симпатизирам нито на Васил Божков, нито на Гриша Ганчев. Един министър трябва да бъде абсолютно безпристрастен и да следва буквата на закона. Точно това се опитвам да правя, откакто съм на този пост", заяви Кралев в студиото на bTV.

Потвърдено за ТОПСПОРТ: ЦСКА с амбициозна цел, пожела участник на Евро 2016!

Потвърдено за ТОПСПОРТ: ЦСКА с амбициозна цел, пожела участник на Евро 2016!

Румънският национал Кристиан Сапунару е в полезрението на "червените"