Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди назначаването на Милош Крушчич за треньор на "червените". Сърбинът бе помощник на напусналия Люпко Петрович, като в няколко отделни случая през сезона взимаше дейно участие при даването на наставления от резервната скамейка на "червените". Веднъж той дори влезе в ролята и на старши-треньор.

Определено има необходимото самочувствие и мотивация да ръководи "армейците", но поне на този етап ще трябва да докаже, че разполага и със способностите за това.

Снимка 446757

Източник: CSKA.bg

Крушчич е юноша на Партизан. От 1985 до 1995 играе като защитник за сръбския гранд. Следва престой в Раднички, а след това и в редиците на Палилулац. През 1998 преминава в Спартак (Суботица), а през 1999 е в Земун. През 2001 подписва с Ростов като изиграва 167 мача в шест сезона за тима. Стига до финал за Купата на Русия. През 2007 прекратява състезателната си кариера.

Без големи промени в състава на ЦСКА при Милош Крушчич

Без големи промени в състава на ЦСКА при Милош Крушчич

Вижте подробности

Минава на треньорски стаж в Ростов и работи като футболен експерт в сръбски телевизии.

Снимка 446481

Източник: Twitter

От 2011 до 2013 е помощник треньор в казахстанския Тараз. През 2015 е помощник и в Литекс. От 2015 до 2017 е асистент в Спартак (Суботица). От 2017 до 2018 е старши-треньор на Металац, а през 2018 е начело на Земун.

Снимка 446480

Източник: Twitter

На 17 юни 2019 влиза в щаба на Добромир Митов в ЦСКА като анализатор. Остава и след назначаването на Люпко Петрович за треньор на ЦСКА на 21 юли 2019.

Сега той ще влезе в ролята на треньор на ЦСКА. И ще има нелеката задача да замести Петрович начело на "червените". 

Люпко Петрович напусна ЦСКА
Обновена

Ексклузивно: Люпко Петрович сам напусна ЦСКА!

Вижте подробности

Сърбинът бе на крачка от това да попадне в щаба на Люпко и в Левски. Той му бе помощник и в първия престой този сезон на старшията в Литекс. От периода му на асистент в Тараз е и познанството му с Петрович.

И въпреки, че Крушчич не попадна сред представителите на щаба на Петрович на "Герена", а избра ролята на асистент в Спартак (Суботица) в този времеви интервал, сърбинът поддържаше непрекъснат контакт с Люпко.

Снимка 239126

Източник: LAP.bg

И бе наясно с всички процеси, протичащи на "Герена". Както и с начина на подготовка, тактиката и стратегията на развитие на "сините".

Това бе загатнато от Петрович при назначението му в ЦСКА, когато той подчерта, че Крушчич е един от хората, на които със сигурност може да се довери и който е бил в течение на случващото се с професионалната му кариера през годините.

Всичко това със сигурност би било от полза на специалиста сега, в може би най-напрегнатия, а и безспорно най-сериозен момент от треньорския му път.

Снимка 446758

Източник: CSKA.bg

Преди всичко, което Крушчич знае за Левски да му бъде влезе в употреба обаче, той ще трябва да докаже, че може да бъде треньор на вечния съперник.

Едно е ясно - на "Армията" търпението е краткотрайно, а приемането на незадоволителните резултати е изключено.

И всяко едно поражение може да доведе до раздялата му с ЦСКА, още преди той да е натрупал солиден опит в шампионата на страната.

ЦСКА щеше да изглежда съвсем различно, ако Белчев беше решил да остане

ЦСКА щеше да изглежда съвсем различно, ако Белчев беше решил да остане

За съжаление на феновете, той изглежда няма намерение да се завърне на "Армията"