В Белгия отчитат като много сериозна трансферна грешка на Генк бразилския ляв бек Нето Борхес. Белгийският клуб привлече играча от шведския Хамарби в началото на 2019 година за около 2,5 милиона евро.
Сега Генк продава Борхес на ЦСКА за скромната сума от 300 хиляди евро. Все пак Генк не се отказва изцяло от Борхес и ще може да си го върне срещу фиксирана трансферна сума.
Нето Борхес се очаква в следващите часове официално да бъде обявен за играч на ЦСКА.
За Генк бразилецът изигра едва осем мача, в които записа една асистенция.
steiner
на 14.07.2020 в 00:18:37 #45Този може да е грешка за Белгия,но на фона на нашите чалгари,ще бъде,като де Брюйне
Triono
на 13.07.2020 в 23:16:22 #44ам добре жеферсоня го чекаме да изригне и да влезе несменяем титуляр в наца на Бразил , те тогава ше видиш кон боб яде ли
emidobre
на 13.07.2020 в 23:10:28 #43И в един момент се озовах в черешката на тортата . Докато за тоя младеж дано да става нещо от него, че докато в Джеси и Пинто имаше някакъв футбол на моменти добър, то за какво държим Джеферсон нямам никаква идея. Може би за да не плащаме неустойки , друго логично обяснение нямам .
Triono
на 13.07.2020 в 23:00:32 #42Бохлув и аз така си мислех за третирането и ги питах, то целата идея на кедъра , че се продава нететиран, защото има толкова етерични масла в него, че нищо не го яде и си се продава е тъй . Фанта Аз и викам циганска, защото рецептата я знам от един приятел ведомствен пожарникар в Славянка който скъсваше от еван циганките от Комлука дето шикериха на поточната линия рибата за консерви. Те от благодарност му я беха дали.
Ohliovski_reboot
на 13.07.2020 в 22:34:53 #41От средиземноморските има една дето става, ял съм я в гръцки ресторант, викаха и морски бас, ама не знам как е на бг. Целата се слага на скара, събира се в чиния. Веднъж забравих една на барбекюто, вече привършило, със затворен капак. След 2-3 часа се сетих за нея, беше яко поела от пушека (с капака затворен не гори). Облизах си пръстите.
fanty
на 13.07.2020 в 22:29:24 #40Абе аз ще я опитам тази рецепта на Триони. Онзи ден , обработих едно контра филе, до ниво schnitzel, тъщата вика аз ще го изпържа. Добре, обясних и в повечко олио (щото не обичала свинска мас) овалваш в брашно-яйце-галета и пържиш по 2 минути. Она решила че галетата е допълнителен разход, както и повечкото или, та беха станали шницели, а не schnitzel
fanty
на 13.07.2020 в 22:21:11 #39Тва не може да е по цигански Кой циганин толкова ще се занимава с приготвяне на ястие! По принцип родопчани по този начин приготвят овчето месо, губи онзи тежък дъх и става превъзходно на скара.
Ohliovski_reboot
на 13.07.2020 в 22:21:06 #38Обаче от хом дипо дъската може да е третирана със секакви химикали и да ги изядеш. Щото нали не е предвидено за консумация.
fanty
на 13.07.2020 в 22:15:39 #37Триони я знае рецептата скумрия по цигански. Аз имам една дузина стари турски керемиди Слагам една на огъня, да се нагрее добре, после вътре поставям хубаво изчистена скумрия пълнена с доматен сос/пюре/резени домати и чакам да звучи като Вентси Стефанов, кога му свирят дузпа
Triono
на 13.07.2020 в 22:15:16 #36Давал съм я поне 3-4 пъти в тоз форум, но едва ли някой си е направил труда да опита да я приготви Вземаш примерно 4 скумрии, пориш, чистиш от вътрешности , аз им махам и главите, после с остър нож я разрязваш по дължина на две филета . За 4 скумрии ще идат към 2-3 глави сух лук, нарязваш го на ситно. Нарязваш листата на една връзка джоджен ( мента) на ситно, нужни са още сол и черен пипер . В продълговата тава наръсваш нарязания лук отгоре джоджена, после филетата скумрия които предварително си осолил и наръсил със смлян червен пипер, слагаш върху скумрията пак джоджен и лук после нов слой скумрия, пак джоджен и лук и така докато свърши скумрията , трябва последния слой да е отгоре с джоджен и лук. Покриваш с фолио и оставяш за един два часа в хладилник, после печеш на скара.
fanty
на 13.07.2020 в 21:48:46 #35Merci, за идеята, по ебе няма кедър, ама им Смрика, ще пробвам с нея. По лошото е ,че няма сьомга
Triono
на 13.07.2020 в 21:47:26 #34Умерен ти пущам ли рецептата за скумрия по цигански , да се размажеш
Triono
на 13.07.2020 в 21:41:08 #33Фанта гледал съм тук разни кулинарни предавания , викат, че най-хубав аромат давала ябълката от плодните дървета, аз не, че съм прбвал но тъй викат
Triono
на 13.07.2020 в 21:39:12 #32Не знам дали в България продават дъски от кедър обаче. Аз от много време се каня да домъкна в България , майка да пробва, защото съм и разправял,а тя е лакомница, но в суматохата преди заминаването все забравям да взема. Още нещо понеж са сравнително скъпи, Българина естественно е измислил системата. Един приятел веднъж ми вика, абе що купуваш тез скъпи дъски, вземи си от хом депо една дъска за ограда (кедъра гние много трудно щото е фрашкан със смоли и етерични масла и се ползва за декове и огради нетретиран) . Взех една, режа с триона на размер къв' ми хареса, едвам я свърших за една година.
Triono
на 13.07.2020 в 21:32:05 #31Значи хватката е следната , тука у Канада в магазина продават в пакети по 4 кедрови дъски преднзначени за кулинарни нужди. Размера е дължина към 30 см. ширина към 15 см. и дебелина около 0.5 см. Преди да печеш, я накисваш в голям съд, слагаш едно паве да не изплува и чакаш 2-4 часа. После слагаш сол, черен пипер на филето сьомга (обикновенно филето е дълго колкото дъската, ма може и да се нареже на парчета) и го пльосваш директно върху дъската с кожата на рибата към дървото, палиш барбекюто и на средна сила поставяш върху грила , затваряш капака и след около 15-20 мин. е готово. Нито обръщаш нито нищо. Месото на солмона става с цвят все едно, че си го залял с разтопен карамел
УмеренЦСКА
на 13.07.2020 в 21:27:46 #30Колеги форумци, лигите ми потекоха като Ви четох! В събота ще си купя скумрия, все едно от кое море е. Ще си я изпека на скарата на вилата, а костите и кожата ще харижа на дворната котка, нека и тя да се облажи... Салати имам произведени дай господ... Ще си похапна добре, моля за извинение, като имам предвид и хала на нашенските футболни клубове...
fanty
на 13.07.2020 в 21:20:32 #29Ако Триони не отговори, да кажа аз Кедрова дъска е парче дърво, писнало през Трион Обаче трябва да си направиш пушилня. Най елементарния вариант е тенекия от сирене. Дупчиш на няколко места дъното, както и на два- три санта отстрани, колкото повече толкова подобре. Мяташ сух спирт или жар, слагаш дървото и така пушиш месото отгоре. В Бг се пуши на плодно дърво- джанка, орех, кайсия и т.н. Не се опушва на чам, топола, върба и т.н
Ohliovski_reboot
на 13.07.2020 в 21:05:29 #28За домати щом е помна
fanty
на 13.07.2020 в 21:03:09 #27ОR, Не, такива нямам. Моите домати са с големината на юмрук, ни по големи, ни по малки. Но не е от сорта, просто земята при мен е такава, прави ги много твърди и сладки
Ohliovski_reboot
на 13.07.2020 в 20:49:22 #26Ние сме свикнали с вкуса на зеленчук от едно време - кинеш от двора и ядеш. Купешкия плод-зеленчук са хибриди селектирани да изглеждат добре и да се развалят по-бавно, съответно вкус нема. Що дума Панайот всичко има вкус на краставица, само краставицата на тиква. Фантич, имаш ли сорта дето стават много големи, отдолу с големо петно?