Брадли Мазику е един от чуждестранните футболисти, които по всяка вероятност ще останат в редиците на ЦСКА.

Левият бек показа нееднократно, че разполага с всичко необходимо, за да бъде част от състава на столичани.

ЦСКА се разделя с деветката си, шестима чужденци запазват място на "Армията"

ЦСКА се разделя с деветката си, шестима чужденци запазват място на "Армията"

Вижте кои са те

Той е взел участие в 83% от срещите на "армейците" след привличането си на "Българска армия". За 17-те си срещи през сезона с червената фланелка демонстрира и много "чиста" игра, което е безценно качество за всеки бранител.

Има само две официални предупреждения на сметката си, едно от които бе доста дискусионно.

Снимка 448704

Източник: LAP.bg

Коефициентът на полезно действие на състезателя е забележителен, като малко от играчите на неговия пост в Първа лига могат да се похвалят с нещо подобно.

Фактът, че той е едва на 23 години също не е за пренебрегване, като той го прави много ценен и конвертируем кадър за "армейците", в близка или по-далечна перспектива.

Роденият в Орлеан, Франция младок категорично си заслужава вниманието и е един от чуждестранните трансфери у нас за последната година, които могат да се окажат важни за българския му клуб.

Снимка 448691

Източник: LAP.bg

Допълнителен коз в ръкава на "червените" е фактът, че бившият му клуб Лориан и този, в който той се обиграваше, когато бе привлечен от софиянци - Шоле биха имали стимул за последващ голям трансфер на Мазику, тъй като по договор се очаква да вземат процент от последваща негова продажба.

Това означава, че индиректно, ако ситуацията в българския и целия европейски футбол бъде стабилизирана и Брадли продължи с добрите си изяви, може да спомогне за финансовото стабилизиране както на бившите си, така и на настоящия си клуб.

Брадли Мазику определено може да се счита за добро трансферно решение и попадение за ЦСКА.

Люпко Петрович: Мазику е най-добрият ляв бек в България

Люпко Петрович: Мазику е най-добрият ляв бек в България

"Надиграхме тотално Ботев през второто полувреме"

Още повече, че футболистът с френско и конгоанско гражданство може освен на левия бек да покрива още халфовата линия в същото направление, а дори да се включва епизодично и като крило, ако това бъде наложително в постройката на "армейците".

Неговата универсалност до голяма степен обуславя и това, че считано на този етап, след сериозния икономически негативен ефект на коронавирус пандемията върху футбола ни, в ЦСКА все още могат да вземат от 1,2 млн. лева нагоре за услугите му, при евентуална бъдеща продажба.

А на 23, логично цената му би следвало единствено да се покачва, при редовни изяви на терена.

Милош Крушчич обясни за напусналите футболисти и обяви: ЦСКА няма да изостави първенството

Милош Крушчич обясни за напусналите футболисти и обяви: ЦСКА няма да изостави първенството

"Работим ден за ден"