Футболният агент Лъчезар Танев коментира пред "Дарик радио" редица актуални теми. Той говори за евроучастниците ЦСКА и Лудогорец, кончината на Диего Марадона и управлението на българския футбол. 

"Гледах двата евромача вчера на българските тимове, въпреки че второто полувреме на ЦСКА беше много трудно да се гледа заради мъглата. Аз очаквах повече желание за доминиране от ЦСКА особено през второто полувреме. Да, играеш толкова, колкото ти позволява съперника, рано е да се правят констатации. "Червените" имат проверен треньор в нашата обстановка, с виждания и успехи, но въпреки всичко аз все си мисля, че трябва да играе система според футболистите си. Едни от най-добрите футболисти на ЦСКА са крилата. С постройка 3-5-2 изчезва всяка възможност да се играе с крила. Това са едни мои първи впечатление. Когато играеш у дома и си ЦСКА, трябва да играеш свободно и да натискаш противника. Без крила това няма как да стане", започна Танев.

ЦСКА няма победа на стадион "Васил Левски" в 10 поредни срещи от Европа

ЦСКА няма победа на стадион "Васил Левски" в 10 поредни срещи от Европа

Антирекорд

"Първо, похвално е, че ЦСКА търси възможности, варианти. Иска да дойде моментът, в който да доминира, това е похвално. Трябва да се даде време на Акрапович. Това не става за месец, два или три. Той трябва да е наясно какво иска да прави през следващата година. Трудно е в ЦСКА и Левски, там не се дава време. Нещата трябва да се случват веднага. Като играчи ЦСКА има доста по-голям потенциал, просто трябва да се подходи по най-добрия начин. Лесно е отстрани да се коментира. Треньорската професия обаче не е никак лесна", добави той.

"Ако се използват правилно възможностите на Алън Пардю, мисля, че ще има положителен ефект. Той има доста контакти. Предполагам и съветите му ще имат значение. Аз се съмнява ,че той ще е спортният директор, който ще движи всичко. Не съм разговарял с никого, но смятам, че ще е доста от полза, ако се използват вижданията му за футбола".

Новаторът в ЦСКА Бруно Акрапович и характерното за схемата му на игра

Новаторът в ЦСКА Бруно Акрапович и характерното за схемата му на игра

Халф-бековете трябва да са неуморимите стожери

"В това време, в което живеем с този вирус, аз дори се обърквам кой е болен, не е тренирал, кой е наказан и ми е трудно да дам ясна преценка за мача на Лудогорец, но се видя, че това не е Лудогорец, който се стреми да играе футбол, бе значение кой е противник. В отбора има поне 3-4 класни играчи, да не ги назовавам. На някои хора според мен им е минало времето, други не са това, което се очакваше от футболна гледна точка. Когато един футболист има класа, загатва за нея, дори да не е подготвен физически - с погледа в играта, придвижването. Мисля, че със сигурност искат да подържат нивото, амбициите са едни и същи. Невинаги се случва естествено, но аз си мисля, че има доста неща да се пипнат".

"Преди няколко дни в Англия обявиха възможността за завръщането на феновете. Тук не е проблемът колко ще са на стадиона, а как ще влизат и излизат. Тогава близостта е много голяма. Сигурно имат план. Само мога да кажа, че големите клубове, първенства, губят доста пари от абонати, билети, мърчандайзинг и всички тези истории покрай един мач, но имат някаква компенсация от спонсори и телевизионни права. Ако вземем Висшата лига в Англия, там имат големи проблеми, защото основният приход идва от билетите".

"Никой не знае какво му е в главата на Меси, много зависи от новия президент. Доста хора се презентират, много зависи новият човек дали ще успее да го убеди. По принцип неговата фамилия се чувства комфортно в Барселона. Ако е вярно за Манчестър Сити, те имат и други възможности в предложението си. От една страна, тука ако ви интересува мога да кажа, че се оформят претенденти, които са крайни националисти и ще се опитат да го прекарат през клуба. Винаги е имало напрежение Барселона - Мадрид и опитът клубът да е вкарам къде повече, къде по-малко, в независимост. Има и по-умерени кандидати за президенти. Нека да видим какво ще излезе накрая".

Лъчо Танев: До месец-два Левски ще има нов генерален спонсор

Лъчо Танев: До месец-два Левски ще има нов генерален спонсор

"Петър Хубчев няма български паспорт"

"Отдавна я дискутирах темата с тестовете преди всеки мач в България. Почти на никого не му се работи в нашия футбол. Ако може всичко да си тече без резки смени, е най добре за нашите ръководители. Който може ще се облажи, ще бръкне в кацата с мед. Никой не го интересува, че футболът ни плаче за една стратегия, нова методология. Прав е Данчо Лечков до известна степен. Да, играчите се формират в клубовете. Те трябва да дойдат готови играчи в националния отбор. БФС не е туристическа агенция, а български футболен съюз, който да контролира тези процеси. Те трябваше да видят, че не се работи добре и не идват добри играчи от школите в националните гарнитури. Трябва да се работи, търси варианти, да се чука по вратите на министерствата - на спорта, на образованието, на финансите. Това е работата на футболния съюз, а не кой ще свири мачовете. Това е тяхната отговорност, затова нищо не се случва с PCR тестовете. Трябва да се правят преди всеки мач. Ако трябва ще се плаща на клубовете и сега няма да има 10-15 на отбор, а ще ги хванеш двама-трима в началото. Елементарни неща..."

"Вчера изпратихме един велик футболист - човек с голямо сърце, искрен и щедър така както казват всички хора, които го познават. Той накара милиони хора да заобичат футбола. Известен журналист в Испания казва най-добрият може да се дискутира кой е, но Диего е най-големият", завърши Лъчезар Танев.