Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю за "Тема: Спорт". Той говори за представянето на тима в дебюта на новия треньор Милош Крушчич.

Именно италианецът обяви назначението на наставника.

Джарета: Милош Крушчич е идеалното решение за ЦСКА, стремим се към първото място

Джарета: Милош Крушчич е идеалното решение за ЦСКА, стремим се към първото място

"Нямаше да сменим Люпко Петрович, ако не беше подал оставка"

"Нормално е всички да сме разочаровани от резултата. Но оценката за играта е различна спрямо гледната точка. Обективно трябва да се отчете, че Локомотив е отбор с много високо самочувствие в момента. В главите си те са доста уверени, докато ЦСКА е на другия полюс.

Снимка 433164

Източник: LAP.bg

Когато нямаш добри резултати и игра, губиш самочувствие. Трябва да променим този манталитет. След напускането на Люпко избрахме да работим с Крушчич и той има нов подход. Но преходът отнема време. Почти невъзможно е да окажеш някакъв значителен ефект само за един мач.

Не бих искал да сравнявам представянето ни срещу Локо с това срещу Берое. Всеки двубой е сам по себе си. В началото на срещата в Пловдив имахме чисто положение и ако Coy беше вкарал, вероятно развоят щеше да е различен. Имахме добри възможности да реализираме. Видях някои обещаващи неща срещу Локо и други не толкова.

Кристиано Джарета: Крушчич е способен да вкара нов манталитет в ЦСКА

Кристиано Джарета: Крушчич е способен да вкара нов манталитет в ЦСКА

"Нашият отбор е такъв, че трябва да играе атакуващо"

Вижте, всеки нападател в света изпада в такъв период. Въпрос на манталитет е да излезеш от тази ситуация. Нападателите се ядосват, защото не могат да вкарат, и започват да мислят твърде много как да се разпишат. По този начин те се затормозяват. Coy е доста важен играч за нас. Той умее да излиза на положения и да пази топката, притежава и добра работоспособност. Голът ще дойде, когато не го очаква.

Абсолютно задължени сме да работим във фаза защита, защото допускаме прекалено много голове, и то лесни голове. И тук не говорим за отделни играчи, а за целия отбор. Настоящата пауза в първенството дойде неочаквано, но за нас ще е от полза. Треньорите ще могат да работят с всички футболисти. При предишната пауза имахме 10 национали, които не бяха с нас. Сега ще е по-различно", каза Джарета.

Джарета: Футболистите на ЦСКА трябва да обядват заедно, да вечерят...

Джарета: Футболистите на ЦСКА трябва да обядват заедно, да вечерят...

"Имат нужда от малко изолация"