Слушам ги феновете на ЦСКА при Цветомир Найденов, отново и отново. И се чудя на исканията им. Трън в очите им бил ЦСКА 1948. Защо? Нали ЦСКА е на "Армията"? С хилядите фенове, емблемата и купите в музея. Какво им пречи отборът, който ще играе в Първа лига от новия сезон? Нали били от ранга на Царско село? Да ги приемат на стадиона с "окосена и изметена трева", да напълнят трибуните и да бият с много на нула. В Сектор "Б" пък ще има 20-30 запалянковци, отново в червено и скандиращи "ЦСКА". Защо да няма два отбора с това име? "В София има място за 10 отбора ЦСКА", каза ми преди време една популярна личност във футбола. Имаше Левски от Кюстендил, има Ботев от Враца и Локомотив на всеки коловоз.

Нормално, сега феновете на Левски гледат цирка. Преди дни беше обратното. Разликата е, че "сините" привърженици събраха много, много пари. От собствените си джобове. А при Найденов се говореше как "трябват мангизи", как е хубаво той да остави 1948 и да дава пари на ЦСКА. Помните какво каза преди време Гриша Ганчев за "даренията" от фенове за нов автобус. Май още няма 100 лева в сметката.

Снимка 469828

Източник: LAP.bg

Като стана въпрос за Ганчев, интересно ми е как е реагирал той на думите от страна на феновете по време на въпросната среща в офиса на Найденови. А именно: "Ако не е Гриша, ще е Цецо". Е, явно няма да е "Цецо". Каза им го в прав текст, няколко пъти. Не се намират така лесно заможни хора, които да си дават парите за футболен отбор. Чухме го, за него става въпрос за бизнес и реклама. Няма лошо. При Ганчев май не е само бизнес и реклама. Но явно има лошо. Защото моделът му не ставал. Кой модел? ЦСКА беше на крачка от дубъл през миналия сезон. Можеше да спечели поне Купата, ако играчите се бяха подредили правилно в последните секунди на онзи полуфинал с Ботев на "Армията". После Локо на "Васил Левски", атмосферата от 2016-а година и така нататък...

Снимка 235693

Източник: LAP.bg

Моделът не работи. Значи и този на Ливърпул не работи. Там чакат титлата 30 години. Наслушали сме се на клишета как "ЦСКА е създаден да е първи", как "или си първи, или си никой", как "ЦСКА е нищо без титла". Истината е, че в момента феновете на ЦСКА и Левски трябва да са доволни, че отборите им са в Топ 3. С този Лудогорец, с този бюджет на разградчани, това им е таван на "сини" и "червени" - поне да са в борбата за титлата. До определен кръг. Всеки се простира според чергата си.

Снимка 444868

Източник: sportal.bg

Цветомир Найденов не иска ЦСКА, иска реклама в 1948. Явно никой друг не иска ЦСКА, само Ганчев. Въпросът е още колко време. И какво става, ако и той вече не иска клуба? Ще се търси "червен" Наско Сираков? Ок, ама тогава трябва да се активизират и феновете. С изваждане. Като тези на Левски. Само с пари от дарения не става, обаче. А заможните хора във футбола ни стават все по-малко. Така че на "Армията" да са благодарни, че още Ганчев дава. И Инджов. Други не желаят. Пък дори и с "по-добър модел".

Найденов: Мнениeто ми за ЦСКА остава непроменено, Лудогорец трябва да бъде пример за всички

Найденов: Мнениeто ми за ЦСКА остава непроменено, Лудогорец трябва да бъде пример за всички

"Чувам, че отборът ни щял да бъде по-добър от миналия сезон"