КАС потвърди решението на ФИФА, че ЦСКА е наследник на фалиралото "армейско" дружество. Това се случи с решението по делото, заведено към клуба от Сокена Ба.

КАС посочва част от най-важните критерии, заради които смята ЦСКА за спортен наследник на ФК ЦСКА АД.

Ето ги и тях:

- Имената на втория ответник и първоначалния длъжник са практически идентични. КАС подчертава, че единствената разлика между имената е тире между "ЦСКА" и "София".

- Няма съмнение, че вторият ответник публично се представя за същия клуб като първоначалния длъжник. ФИФА правилно е решила, че основната идея е да се поддържа спортната история на първоначалния длъжник. В това отношение КАС придава голямо значение на възприетото от обществеността. Освен това ЦСКА-София се индентифицира като клуб, основан през 1948 година.

- Историята на първоначалния длъжник е абсолютно същата като историята на втория ответник. Голям брой футболисти, играли за ЦСКА, всъщност са признати в историята на ЦСКА-София.

- ЦСКА и ЦСКА-София са с офиси на един и същ адрес, имат един и същ стадион, използват едно лого и цветове на екипи, акаунти в "Туитър" и "Фейсбук".

- ЦСКА-София създава впечатление, че иска да бъде правно обвързан със задълженията на своя предшественик.

Окончателно: КАС потвърди ФИФА - ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество!

Окончателно: КАС потвърди ФИФА - ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество!

Вижте подробности