Капитанът на българския национален отбор по футбол и на ЦСКА Петър Занев е получил усложнения от коронавируса, съобщава "Тема Спорт". Той даде положителна проба при PCR тест между двата мача на България за Лигата на нациите. В дните преди това Занев се е оплаквал от заболяване, но пробите му са били отрицателни.

34-годишният защитник вече е дал отрицателна проба, но не може да поднови тренировки заради получените усложнения. Оказва се, че футболистът е с възпаление на белите дробове. Направената снимка е показала петно в белия му дроб.

"Коронавирусът мина, обаче имам леки последици от него и продължавам да се лекувам у дома. Пробата ми е отрицателна, на 12-ия ден дойдоха от РЗИ и ми я взеха. Имам усложнения - някакво петънце на белите дробове и начален стадии на бронхопневмония от пет дни", коментира Занев пред "Тема Спорт".

"Направих скенер на десетия ден и се видя, че имам възпаление. Пия антибиотици, инхалации правя. Много лош период се получи - първо грип, после коронавируса и сега усложненията. Постоянно се чувам с личния си лекар, с д-р Бисер Бочев поддържам връзка, с медицинския щаб на ЦСКА също", допълни капитанът на "червените".

"Имам уверението на лекарите, че не е нещо страшно, въпросът е да се вземат мерки. Сега е необходим пълен покой - почивка, антибиотици, лечение. Мога да дам личен съвет на боледуващите от коронавирус, че между седмия и десетия ден трябва да се направи скенер на белите дробове, за да се види дали има някакви възпалителни процеси в организма. Превантивно или за да се вземат някакви адекватни мерки навреме", призна опитният бранител.

"Липсват ми тренировките, но в такава ситуация човек трябва да потърпи. Най-важното е в идните 4-5 дни това възпаление да изчезне и лека-полека да се завърна. Но не правя платове, гледам ден за ден", завърши Петър Занев.

В същото време стана ясно, че при другият играч на ЦСКА с положителен PCR тест - нападателят Ахмед Ахмедов, всичко е протекло без сериозни симптоми и се очаква той да се включи пълноценно в заниманията на "червените" през следващата седмица.

Занев: Вече нямам температура, Ахмед също се чувства по-добре

Занев: Вече нямам температура, Ахмед също се чувства по-добре

"Чакам да дойдат от РЗИ"