Бившият защитник на ЦСКА Йордан Върбанов се върна назад в спомените си, припомняйки си времето прекарано при "червените".

В момента той е треньор в школата на Витоша (Бистрица).

ЦСКА ще плаща 9300 лева глоба след дербито с Лудогорец

ЦСКА ще плаща 9300 лева глоба след дербито с Лудогорец

"Червените" са с предупреждение и за лишаване от домакинство

"Едно време българският футбол беше на много по-високо ниво спрямо сега. Няма място за сравнение. От ЦСКА пазя само добри спомени, имах щастието да участвам в дербита срещу Левски, в европейски мачове. Работих със специалисти като Луиджи Симони, Стойчо Младенов, Аспарух Никодимов, от които научих много. Сега се стремя да прилагам наученото в школата на Витоша. Огромна е разликата между мъжкия и юношеския футбол. Младите таланти се интегрират трудно в нашите отбори. 

При Стойчо Младенов дисциплината и мотивацията в ЦСКА беше на най-високо ниво. Не случайно с него станахме шампиони през 2003 година. Най-трудно ми беше да играя срещу Хакан Шюкюр. Приятели ме бъзикат: "Пуснахме си телевизора и в петата минута вече беше 2:0 за Галатасарай". Истината е, че те бяха страшно силен отбор. Играх срещу Шюкюр и беше тежко. Знаете какви футболисти имаха тогава в Галатасарай - Шюкюр, Шаш, Ергюн Пенбе, да не ги изброявам всички... 

В България съм пазил Георги Иванов-Гонзо и Георги Чиликов. Гонзо беше много добър нападател и срещу него се играеше много трудно. Потвърждавам напълно, че обичаше да играе много с ръце. Той сигурно не знае, но веднъж при корнер ме контузи с ръка. Аз го държах за фланелката, а Гонзо ме удари с лакът в ръката. Така ме удари, че ми скъса мускул и после болеше адски много. Два месеца не играх след това заради този лакът.

Наказаха Нестор ел Маестро да не води ЦСКА в един мач

БФС не се смили над молещия се Ел Маестро!

Наставникът на ЦСКА няма да води тима срещу Верея

Аз съм привърженик на сегашния формат на първенството. Хубаво е в живота да получаваш втори шанс. През миналия сезон Витоша вървя много зле през цялото време, но накрая в решаващия момент се мобилизирахме и се спасихме. В два мача успяхме да се справим с Пирин. А ако Пирин бе останал, и като се има предвид какво е положението при тях, какво щеше да прави сега техният отбор в Първа лига? Помогна ни това, че излязохме без никакво напрежение в баража. През лятото клубът взе добри решения и сега вече сме в подем спрямо миналия сезон", коментира Върбанов пред Sportal.bg.