На вчерашната дата ЦСКА победи Базел в Швейцария с 3:1 и се класира за групите на Лига Европа. Днес "червените" съсипаха от футбол Локомотив (Пловдив), който 11 мача поред нямаше загуба. Да си призная честно, толкова силен ЦСКА не бях виждал именно от онези последни 30 минути на въпросния мач с Базел. Това днес беше лекция, тотален футбол, нещо, което не се вижда често по родните терени. Особено, когато играят лидерът във временното класиране и основният претендент за титлата - сезон след сезон. ЦСКА беше изключителен на "Лаута" и напълни душите на феновете си, но без излишна еуфория. Срещу "армейците" се води война. Доказва го безумното поведение по терена на съперника. Футболистите на Александър Томаш бяха извадили секирите, все пак идва Вечно дерби. Като виждат, че не могат да се надиграват с "червените", поне да помогнат на приятелите си от "Герена" и да изпоконтузят момчетата на Нестор Ел Маестро. Позорно беше поведението им. Особено на Ангел Лясков, който е ял бял хляб в ЦСКА. 

Битката едва започва. Бъдете сигурни, когато "армейците" играят силно и мачкат навсякъде по терена, ще зачестят балтиите. Стане ли победната серия дълга, ще се включат и реферите. Този филм сме го гледали. Да се порадват в ЦСКА, но до утре. Защото идва мач №1 на България, който трябва да бъде спечелен. В противен случай никой няма да помни добрата игра и днешната победа. Знаем как е в Борисовата градина. Там змиите не спят. 

Днес Томаш беше поставен в "кофти ситуация" от генерали на терена. Тези в червено. И няма как феновете на ЦСКА сега да не са на седмото небе от щастие. Защото трябва да мачкаш така именно преките конкуренти. И тези, които обичат да обиграват юношите си, дойде ли мач срещу Лудогорец. Така направи Локомотив през миналия сезон. Така направи дори Левски. Позорът си остава. Но ЦСКА става все по-силен и по-силен. Рано или късно ще си върне титлата. Дойде ли с такъв футбол-шампанско, нирваната у привържениците ще е без аналог. 

Аплодисменти най-вече за Нестор Ел Маестро, който мина през унижението, през много обиди, през лоши дни, но издържа. Не спря да работи и да налага вижданията си за футбола. Треньор е отвсякъде и е странно, че беше посрещнат така от някои фенове. Самият той заяви на първата си пресконференция, че ЦСКА ще играе много различно в сравнение с първия му престой в клуба. Който също не беше лош. Е, днес и последният неверник трябва да повярва в този човек и да му гласува пълно доверие. Маестрото знае как оркестърът на ЦСКА да продължи да свири правилните футболни акорди. 

Аплодисменти и за футболистите, които също изтърпяха на гърбовете си обиди, псувни, епитети, че дори и... банани. Показаха какво могат. Селекцията на ЦСКА е много, много силна. Такъв футболист като Тобиас Хайнц у нас отдавна не беше идвал. Естрада, въпреки многото си пропуски днес, показва че е голмайстор. Същото прави и Дюкенс Назон. Линдсет е като прероден. Няма, просто няма слаба позиция в този отбор на "червените". "Ментетата" бързо се превърнаха във "футболни професори". Но, пак повтарям - без прекалена еуфория. Битката едва започва, а войната ще е дълга. Целта е ясна - номер 32 при Графа в музея. Мисията е възможна! 

Локомотив (Пловдив) - ЦСКА 0:2 в мач от efbet Лига

Свръхзвуков ЦСКА постави Локо на колене в Пловдив! "Червените" приземиха лидера с тотален футбол

"Армейците" нанесоха първа загуба на лидера в първенството