Новият вратар на ЦСКА Густаво Бузато направи кратък коментар в профила си в социалната мрежа Instagram, след като подписа договора си, информира "Тема Спорт".

"Благодаря на Господ за тази нова възможност в кариерата ми! Обещавам да давам най-доброто от себе си на терена. Успех във всичко на ЦСКА! Благодаря", написа стражът.

В интервю преди две години пък Бузато разкрива повече за първите си стъпки във футбола: "Всичко започна през 2006 г., когато се записах в школата на Гремио. Първо минах проби и два месеца по-късно ме одобриха. При юношите най-силният ми момент беше с формацията на Гремио до 20 години, когато станахме шампиони на страната. Аз пък бях избран за най-добрия състезател! След турнира бях привикан в първия отбор на Гремио през 2010-а. Там останах до 2014-а. Още от дете съм фен на Гремио, а любимецът ми винаги е бил Данрлей заради историята, която написа с клуба (б.р. - вратарят има 594 мача за Гремио от 1993 до 2003 г., като печели Копа Либертадорес през 1995 г.). От европейските вратари най-много се възхищавам на Буфон", казва Бузато.

"Престоят в Полша (б.р. - в Подбешкидзе) беше доста полезен за мен, защото там станах пo-зрял. Трябваше да напусна комфорта на родната си страна и да се приспособя към различна култура и език, а също и начин на игра. Разликата в стила е, че там, където израснах, топката се риташе напред. Докато в Полша повече се разиграваше, вратарят трябваше да е като либеро", допълва Бузато.

ЦСКА представи седмото си ново попълнение

ЦСКА представи седмото си ново попълнение

28-годишният страж има италианско гражданство и няма да заема квота за чужденец в тима