Старата песен на нов глас - легенди на ЦСКА започнаха бързо с негативните очаквания от Стойчо Младенов. Врачуване, догадки, язвителни коментари. Явно не трябва да има нито миг спокойствие при "червените". Както често се случва на "Армията", проблемите и негативизмът идват от свои. А не трябва да бъде така. Да, ясно е - много хора са изнервени до краен предел след гросмайсторския ход на акционерите, довел до редица промени на всички нива в ЦСКА. Други пък имат различни мотиви, явно нещо им липсва... И говорят, говорят, говорят... Предсказват, предсказват...

Днес на сцената са Петър Жеков и Иван Зафиров. Те са огромни имена в историята на ЦСКА и могат да говорят каквото си искат, ще кажете. Така е, спор няма. Но сега ли е моментът? Точно преди мач, който е от изключително важно значение за отбора - реванш в Европа след 0:0 в първата среща и много слаба игра. Та нали цял сезон тимовете ни се борят за този шанс - да пробият в евротурнирите. ЦСКА го има, за втора поредна година. Нищо в спора с латвийците не е свършило, тепърва започва. Явно някои не искат да се вслушат в призива на Стойчо Младенов "армейците" да са по-обединени от когато и да било, да са силен юмрук. Копата е по-умерен, но пък често гледа мачовете на съперник на ЦСКА. Отбор, който има своите проблеми и те също изискват анализ. Добре е да правиш такъв на отбор, който гледаш с очите си всяка седмица. Жеков е на приливи и отливи в коментарите си за "червените". След неуспешна политическа кариера, сега Вълшебния стрелец отново е на вълна остра критика.

Снимка 229761

Източник: EPA/БГНЕС

Няма лошо в критиката, когато е градивна и в точното време. Сега ли е времето? И нормално ли е да се говори какво щял да свърши или не Стойчо Младенов, вместо да се изчака, за да се види. Поне месец... Винаги може да критикуваш, но и осъденият на смърт има последно желание, има малко време. Не, врачуване да има, негативизъм и понякога празни приказки.

Днес на базата на ЦСКА в Панчарево имаше настроение. Нормално е, започва едно ново начало, мащабно при това. Всеки един там знае къде се намира и какво трябва да направи, за да дойдат успехите. Но всеки един се нуждае от подкрепа и вяра в него. Всеки един истински "армеец" трябва да я даде. Толкова ли е трудно да е спокойно ден-два, поне до важния мач? Или за змиите няма влизане под камъка дори в най-страшната и непоносима жега?

Началото е дадено, новото начало. Който иска - ще помогне на ЦСКА. Който не иска - ще пречи. Рано или късно в грандовете успехите идват. И тогава, когато дойдат, вторите се радват и бият в гърдите повече от първите. Здраве да е, все пак сме в България...

Петър Жеков: Със Стойчо Младенов нещата няма да се променят

Петър Жеков: Със Стойчо Младенов нещата няма да се променят

"Феновете сега се радват, но в края на сезона няма да е така"