Греъм Кepи ще бъде нагърбен със задачата да изпълнява всички статични положения за ЦСКА в мача срещу Осиек тази вечер. През изминалия сезон той поделяше отговорността с Тиаго. Именно гол от пряк-свободен удар на португалеца срещу Базел бе решаващ за влизането на ЦСКА в групите на Лига Европа. След неговата продажба това лято обаче задълженията ще са изцяло върху плещите на ирландеца.

След идването на Стойчо Младенов тимът ще спре да изпълнява късо корнерите и топката ще бъде пращана директно в наказателното поле на противника. Кери е футболистът с най-добро центриране в състава, като същото се отнася и за изстрелите от далечно разстояние. Освен ъгловите удари и нарушенията, 32-годишният Греьм ще е изборът на Стойчо Младенов и за дузпите, отсъдени в полза на "червените". Откакто пристигна в Борисовата градина през лятото на 2019-а, Кери е изпълнил 4 наказателни удара - срещу Осиек, Левски, Локомотив (Пловдив) и Лиепая, като не е пропуснал нито един.

Ирландецът ще действа зад гърба на централния нападател в днешния мач с Осиек. ЦСКА ще излезе в схема 4-2-3-1, а Кери ще трябва да бъде двигателят, захранващ червените атаки. Плеймейкърските му функции в комбинация със статичните положения превръщат британеца в най-голямата заплаха за хърватската врата, пише "Тема Спорт".

Скаут на Осиек за ЦСКА: Легион от чужденци със силни качества!

Скаут на Осиек за ЦСКА: Легион от чужденци със силни качества!

"Информацията ни е полезна"