Легендарният български наставник - Георги Василев, направи подобен анализ на представянето на ЦСКА в последната среща на тима. Ето какво сподели той пред колегите от "Тема Спорт".

Насар: ЦСКА печели любовта ти бързо

Насар: ЦСКА печели любовта ти бързо

"Заслужава уважение"

"ЦСКА победи Арда с 1:0 и се класира за полуфиналите за Купата на България. Единствено и само продължаването напред бе важно за "армейците" в настоящия доста напрегнат момент и те успяха да го постигнат. Много интересно бе как ще се справи тимът в нападение с оглед на наказанието на Фернандо Каранга и липсата на друг изпълнител с профила на централен нападател в състава. Бразилецът бе заменен от Данило Асприля, който едва за втори път през сезона започна като титуляр. На база на оскъдното доверие, с което се ползва от треньора, колумбиецът се представи над очакванията и на няколко пъти създаде опасности пред противниковата врата. Трябва да се отбележи и че остана на терена цели 80 минути, а в последните месеци се появяваше максимум по тридсетина.

Може би е навлязъл и в по-добра кондиция по време на зимната подготовка, защото през есента често изглеждаше сякаш предстои всеки момент да се разглоби.

Ицо: Червено и бяло, това са най-хубавите цветове!

Ицо: Червено и бяло, това са най-хубавите цветове!

Поздрави феновете си

Появата на Асприля на мястото на Каранга обаче не беше единствената рокада в атаката на ЦСКА. През второто полувреме Матиас Фаетон се върна в по-задни позиции като част от ромба на Нестор Ел Маестро, докато Хайнц се изтегли по-напред и застана на върха на нападението редом до Асприля. Норвежецът продължава да търси себе си и след зимната пауза. Той има много брак в отиграванията и често губи притежанието. Затова и изкарването му от невралгичната централна зона изглежда като добро решение. Още по-позитивно обаче се оказа махането на Фаетон от зоната на нападателите. И през пролетта, а и в първите пролетни кръгове се видя, че тази роля не пасва на този футболист. Той изглежда задушен и не е пълноценен в нея. Очевидно е, че не е таран, а чисто крило. И след като Ел Маестро не разчита на такива, позицията, която се доближава най-много до профила му, е вляво на ромба. Там Фаетон получава по-голяма свобода и дори в двубоя с Арда на няколко пъти настъпваше тъчлинията, показвайки къде се чувства най-удобно.

Със сигурност той притежава най-добър дрибъл в настоящия състав на ЦСКА и когато набере скорост, е много остър и непредсказуем за противниковата защита. Освен това, върнат в по-задни позиции, може да е много по-активен и по-често да участва в атаките. И очевидно му харесва да тръгва от дълбочина, а не да чака в наказателното поле като краен консуматор. Мястото на Фаетон е на фланга и той не бива повече да бъде връщан на върха на нападението.

Десподов призова: Цесекарите да имат търпение към Ел Маестро

Десподов призова: Цесекарите да имат търпение към Ел Маестро

Ето подробности