Горещата тема около емблемата на ЦСКА е на дневен ред. Ще бъде ли платена или не - това е въпросът. Отговорът ще стане ясен до края на деня. В тази връзка ТОПСПОРТ се свърза с Георги Илиев. Макар да симпатизира на "червените", Майкъла винаги казва това, което мисли, без значение дали става дума за хвалебствени слова или критика. Ето какво заяви той пред нашата медия.

Г-н Илиев, да минем директно на темата на деня. Ще плати ли Гриша Ганчев емблемата на ЦСКА?

- Честно казано, не следя особено какво се случва, защото в последния месец бях извън България. Но ако трябва да съм откровен, не вярвам, а и съм убеден на 99,9 %, че емблемата няма да бъде платена.

Защо така смятате?

- Защото 8 милиона лева са много пари са страшно много пари. За всеки бизнесмен. Защо да даваш 8 милиона лева за нещо, което е заложено за 3 милиона? Гриша Ганчев умее да си прави сметката, ако аз бях на негово място вероятно също не бих платил. От друга страна емблемата може да легитимира клуба като по-автентичен, но пак казвам - не вярвам, а и съм убеден на 99,9 %, че няма да се случи.

Тогава защо се вдигна толкова шум, защо се наддаваше толкова време за тази емблема? Стигна се до търгове, документи, срокове...

- Не знам, това вече трябва да попитате ръководството на ЦСКА. Аз казвам моето мнение и виждане по въпроса, а и като човек, който е бил във футбола, обикновено винаги излизам прав. Аз го казах - ние, като фенове на ЦСКА, избрахме от всички злини най-малката. Избрахме ЦСКА, оглавяван от Гриша Ганчев, защото в годините се е доказал като сериозен ръководител, който има афинитет и симпатии към ЦСКА. Това е. 

Няма ли обаче да остане излъгана голяма част от хората, които приеха настоящия клуб като наследник на автентичния?

-  Познавам обстановката в българския футбол, а и както подчертах, 8 милиона лева са много пари. Убеден съм, че няма да бъдат платени. Ако все пак Гриша Ганчев го направи, ще бъда много изненадан. Разбира се, приятно. 

Да оставим емблемата настрана, как приемате новината за новия Закон за спорта, който със сигурност облагодетелства сериозно клубовете. В тази връзка очаквате ли ЦСКА да има нов стадион и база, както бе обещано?

- Не вярвам (смее се).

Защо?

Защото и преди да мине този закон ЦСКА имаше базите за срок от 25 години и нямаше никакви пречки да се строи и модернизира. Никой обаче не предприема действия. Всеки приказва, обещава, но фактите са такива, че един пирон не е забит. Стадионът си изглежда така, както бе при Добри Джуров! Само оправдания слушаме - договор чакаме за това, документ чакаме за онова... Ако искаш нещо, се заемаш и го правиш. Няма да си го носиш вкъщи, нали така? Наслушах се на обещания, затова не вярвам.

Но на Панчарево подобренията са видими. Не ви ли дава надежда, че и на "Армията" нещата ще се получат?

- Доколкото знам инвестициите в Панчарево са от господин Юлиан Инджов.

Как си го обяснявате?

- Нямам обяснение, но е срамно Царско село и Драгалевци да имат по-модерни бази от тези на Левски и ЦСКА. Виждате какво направи Стойне Манолов на Царско село. Действа си човекът - иска, прави и резултатът е видим. А на ругите все или някой им пречи, или чакат премиера, или не знам и аз какво... За последните години начело на ЦСКА се изредиха най-влиятелните и богати бизнесмени в България. Не може все някой друг да е виновен. Какво ти пречи да се действа? ЦСКА е марка, ако нямаш парите, ще изтеглиш кредити, вече има хубави условия. Теглиш един кредит за 20 години от 20 милиона от имета на клуба и нещата ще станат.

От ЦСКА пред ТОПСПОРТ: Емблемата ще бъде платена, няма дори 1% възможност това да не се случи
Обновена

От ЦСКА пред ТОПСПОРТ: Емблемата ще бъде платена, няма дори 1% възможност това да не се случи

Срокът изтича днес