Бившият футболист и шеф в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла бе гост в "Студио Дерби", където коментира ситуацията на "Армията", както и случващото се в българския футбол. 

"Младите не могат да разберат какво е ЦСКА. Георги Христов и Чолаков бяха организирали всичко на толкова професионално ниво. В момента единствено Лудогорец работи така професионално. Сега няма едно име, което да познаеш. Манталитетът им е различен. Не знаят какво е ЦСКА. Ние бихме всички шампиони на Европа. Кога сега ще отстраниш такива отбори? Кога сега български отбор, като изключим Лудогорец, който допреди 2-3 години, ще отстрани такива отбори. Но и те закъсняха с подмладяването и сега са на нивото на ЦСКА и Левски. 

На сегашния ЦСКА нищо не му липсва. Гриша Ганчев им дава всичко най-добро. Но те нямат сърцето на ЦСКА. За тях сякаш е безразлично. Нямат историята, нямат шампионско мислене, нямат един лидер. Бодуров е добър футболист, но той няма нищо общо с лидерството. То се воюва на терена. 

ЦСКА срещу Зоря или отново с черногорци, ако отстрани Осиек

ЦСКА срещу Зоря или отново с черногорци, ако отстрани Осиек

Това отреди жребият

Като влязох в ЦСКА бяха Божил Колев, Пенев, Никодимов. Ние преди това юношите им гонихме топките. Гледали сме ги на тренировки. Всички те приемаха нормално в съблекалнята. Но трябва да имаш късмет и шанс, както и треньор, който да вярва в теб, за да се наложиш при тези футболисти. От 15 човека, 12 бяха с характер - лидери. Сега няма такъв. Ботев Пд ти вкарва 8 гола за 3 мача. Какви играчи са те?

Лидер в Ботев е един. И той го доказа. Той е най-добрият футболист в България. Виждаш Десподов - отива в Италия и изобщо не е подготвен. Той няма физическа подготовка. А те не тренират. Те са готови за българския футбол, за вътрешна консумация. И в Левски няма лидер. Сега Мариани, ама... Сираков, Гибона... Черно море ми харесва, Илиан Илиев прави отбор.

Феновете са си фенове. Те искат отборът да играе, да се раздават за ЦСКА. Тук са прави. За мен не искат да играят. Играха безобразно с Етър и Черно море. Стойчо Стоилов е най-довереният човек на Гриша Ганчев. Но да не забравяме, че Литекс е едно, ЦСКА е друго. Пламен Марков е прекрасен професионалист. Да излязат и да кажат кой прави трансферите. Има нещо сбъркано в цялата система на ЦСКА. Ганчев обича къщата да му е подредена, бързо ще ги вкара в ред.

ЦСКА след Добри Митов: Проблемите са много, но решими

ЦСКА след Добри Митов: Проблемите са много, но решими

Има нужда от ясна и дългосрочна линия на развитие

Когато има колективна безотговорност, така е. Сега смениха единия треньор с другия. Трябва някой да носи отговорност. Аз знам какво е да носиш отговорност. Всеки трябва да си поеме личната отговорност.

Лудогорец трябваше преди 3-4 години да подменят доста футболисти. Когато бях поканен да видя как са нещата в Лудогорец, просто бях очарован. Много високо ниво, много над Левски и ЦСКА. Левски и ЦСКА показват как не трябва да се управлява клуб. Двата клуба не могат да разберат, че трябва да си правят преценка на разходите. ЦСКА фалира с 24 милиона, а сега имат задължения 35 милиона за 3 години. Нещо не е нормално, има нещо сбъркано.

В Левски в момента се правят 3 нови терена. Те вече разбират, че трябва да се направи нещо за децата", заяви Майкъла.

Аспарух Никодимов: Срещу Черно море отбраната на ЦСКА беше като пресен кашкавал

Аспарух Никодимов: Срещу Черно море отбраната на ЦСКА беше като пресен кашкавал

"Всеки действаше сам за себе си, нямаше никакво подсигуряване, никакъв синхрон, липсваха целенасочени отборни действия"