Новият изпълнителен директор на ЦСКА Филип Филипов е роден на 31 януари 1971 година. Син е на легендарния лекар на "червените" д-р Павел Филипов. Филип е юноша на ЦСКА. С "армейския" екип печели дубъл - титла и Купа на България през 1997 година. Филипов даде интервю за агенция БЛИЦ след назначаването му на работа в клуба.

Г-н Филипов, как получихте офертата и бързо ли я приехте?

- Може да ви прозвучи тривиално, но изобщо не се поколебах и веднага приех предложението. Обадиха ми се от ръководството на клуба и се разбрахме бързо. За мен е чест да работя в моя роден ЦСКА, да съм част от управата на най-големия и най-титулувания български отбор за всички времена.

Вие сте изпълнителен директор. С какво точно ще се занимавате?

- С всички организационни въпроси, а те не са малко. Така че, отговорността ми ще е голяма, но това не ме плаши, а напротив - стимулът за работа при мен е голям.

А със селекцията?

- Нека да уточня и нека се знае. Със селекцията се занимава само и единствено Стойчо Младенов и никой друг. Аз няма да имам никакво участие в нея. Спортно-техническата част е поверена на Младенов, което е напълно нормално и естествено. Така се действа във всеки един голям западноевропейски клуб.  

Как ще коментирате завръщането на Стойчо Младенов?

- Той е един от най-добрите треньори в историята, доказал го е през годините с двете титли, които спечели в ЦСКА по абсолютно безапелационен начин. И има нещо друго важно - в екипа му работят много качествени специалисти. Хубавото е, че всички те са част от миналото на ЦСКА, играли са с червената фланелка, печелили са титли, купи, знаят какво е ЦСКА.

Излишно е да ви попитам каква е целта пред отбора. Въпросът е дали има сили и възможности да я изпълни.

- Аз мога да ви гарантирам, че всички, които работим в клуба, ще даде максимума от себе си, за да може най-после титлата да се завърне там, където й е мястото. Да се завърне в ЦСКА. През последните десетина години имахме на няколко пъти шанс да я спечелим, но и разни субективни фактори ни спираха. Дали сега имаме сили и възможности - смятам, че щом Стойчо Младенов е отново на "Армията", значи шансовете ще съществуват.

В един ваш пост във "Фейсбук" написахте, че ако не е Гриша Ганчев, сега всички цесекари щяха да са просяци...

- Това е самата истина. Не беше ли Ганчев, нямаше да има ЦСКА. Той е единственият човек, който е помагал страшно много не само във футбола, но и в спорта като цяло. Много световни, европейски и олимпийски шампиони са били спонсорирани от него.

Какво е усещането, след като стъпихте отново на "Армията" като  част от клуба?

- Страхотно, а и спомените нахлуха в мен. Хубавите спомени от победите,  които съм постигал като футболист. Сезон 1996/97 е върхът в кариерата ми - станахме шампиони, взехме Купата. Тогава бях част от отбора, а Стойчо Младенов беше помощник-треньор на Георги Василев.

"Армейци" - от истинските!

"Армейци" - от истинските!

Такива са Стойчо Младенов и хората от неговия щаб