Драголюб Симонович публикува поредния си пост на своята стена във "Фейсбук". Той отново коментира ЦСКА, Лудогорец и Левски. Също така поздрави Венцеслав Стефанов за победната му серия със Славия срещу "сините".

Ето какво пише Дуци (със съкращения и редакция):

"Имам впечатлението, че едва след поражението на ЦСКА от Левски всички футболисти колективно осъзнаха тежестта на ситуацията, в която се намират, размера и значението на клуба, чиято фланелка носят. Всяко поражение е трудно по различен начин, но просто се виждаше, че всички се срамуват, както от поражението, така и от играта. Видя се и на Сале Илич колко тежко му беше от това поражение, независимо от факта, че беше трудно да се очаква за кратко време да се пооправят щетите, нанесени от Неустойчо през пролетта. От поражението срещу Левски до последния мач във Варна ясно се забелязваше промяна и в качеството на играта, и в отношението към нея.

Невъзможно е да се подминат и реални, сериозни промени в самата работа на клуба. Има осезаеми промени и напредък във всеки елемент от работата, организацията преди и по време на мач, маркетинг, отношението към феновете, всичко е много по-ясно. Вижда се и нарастващата, и важна роля на по-младия Ганчев в управлението на клуба. Може би и най-значимото нещо, което се случи в ЦСКА, е свързано с Данаил. Дори и най-големите песимисти по отношение на строителството на новия стадион бяха опровергани от филма, които показа в детайли какво е направено до момента и обясни още по-подробно какво предстои, и кога.

Футболът е толкова популярен, защото е напълно непредсказуем. Изминаха точно два месеца, откакто Левски спечели дербито. Само преди два месеца на "Герена" открито се заговори за титлата, за магьосници, направо - празнична обстановка. Заря, фойерверки и фенерчета. А на "Армията" всичко беше обратното. Футболистите бяха некадърници, треньора вече беше видян да минава покрай Драгоман към Калотина, а болни мозъци намериха причини защо собственика на ЦСКА, ей така от скука в живота, подарява победи на Сираков. И само два месеца по-късно, когато мъглата се вдигна и медийната димна завеса изчезна, какво можем да видим? На "Герена" не се вижда край на сериала, на магьосника не му се ходи на работа, а "червената" половина на България иска да го направи официален представител на "Галактикос от Подуяне".

Не бива да забравяме и Разград. Виждаме, че футбол ще се играе в друга галактика и няма как да не видим, че футболът е станал копие на култовия филм "Извънземното". "Извънземното" от Разград навлиза в българския футбол, унищожава всичко нормално пред себе си и накрая остава финалния сблъсък с "Рипли" от Борисовата градина. Борбата ще е неравностойна, няма съмнение, че "Извънземното" ще се опита с всички възможни и задкулисни начини да попречи на ЦСКА да стане шампион. "Извънземното" е наясно, че с шампионската титла и новия стадион, ЦСКА отива в друго измерение. В едно от последните си интервюта Ганчев каза, че новият стадион е последната му кауза. Но, много добре знам, че стадионът е само половината от крайната цел. А крайната цел е нов стадион и редовно присъствие в групите на Шампионска лига. И завръщането на "убиеца на шампиони" там, където му е мястото - в компанията на най-големите, на най-добрите...

И накрая, не можем да забравим още една голяма фигура на българския футбол. Президентът на Славия Чичо Венци. Както самият той казва, има за основна цел да побеждава тези от другата орбита там, където ги хване. И наистина го прави редовно. Сега има шанс за отмъщение и в отложения мач срещу "първия братовчед" на семейство Клинтън. Редно е да му пожелаем успех!".

ЦСКА със съобщение за Жорди Кайседо

ЦСКА със съобщение за Жорди Кайседо

Празнува рожден ден