Легендата на ЦСКА и почетен президент на клуба - Димитър Пенев, коментира назначението на Люпко Петрович за консултант на "армейците". Пената говори и за днешното дерби с Лудогорец.

"Люпко е голямо име. Със своя опит той ще е от полза на всеки клуб по света. Важното е как ще се разберат с треньора, но едва ли ще има проблеми, след като се познават. Вече си казах мнението за Петрович, че е напълно способен да помогне на ЦСКА във футболно отношение.

Предстои изключително важен мач. ЦСКА е домакин, но трябва да го покаже с играта и поведението си на терена. Нужно е отборът да действа твърдо срещу Лудогорец, а не да позволяваме на съперника да се настанява в нашата половина. И те не са лош отбор, имат опасни нападатели.

Случват се грешки, както срещу Славия, въпросът е после да реагираш и да се върнеш на победния път. А специално в домакинските ни мачове не бива да губим никакви точки. Имаме хора за голове, имаме и в защита. Но като не пресираме съперниците, трудно ще имаме и атаки. Също така, ако не върви играта, е нужно по-рано да се правят смени. Да не се чака последният момент.

Лудогорец има самочувствие, виждаме как им вървят двубоите и как си взимат точките. Те грешат на терена, но въпреки това постигнаха дълга серия победи.

Нека да покажат футболистите, че са част от "армейски" клуб. Тези успехи не са изстинали. Дано да победим с половин гол, както Славия ни би.

Иска ми се също така да свършат юбилярските мачове за съдиите. На някои от тях им е време да излизат в пенсия вече. А те чакат до последно. Много им се вдига размерът на пенсията по този начин, а пък са прескочили мандата, който им се полага. Аз не помня някой от тези по-опитните сам да се е отказал. Всички чакат да навършат нужните години. Този Николай Йорданов много добре го помним как ни ряза на един мач в Сливен. Що се отнася до съдийството срещу Славия - коментар е просто излишен. И от самолет се видя за какво ставаше въпрос", каза той пред "Тема Спорт".

Георги Иванов-Гонзо: Люпко Петрович нямаше нужда от работа в ЦСКА

Гонзо след назначението на Люпко Петрович в ЦСКА: Плюе си на авторитета!

"Изненадах се от решението му"