Трудно, но напълно заслужено - ЦСКА постигна това, за което беше отишъл в Латвия. А именно - класиране в следващия кръг на Лигата на конференциите. ЦСКА надигра отбора на домакините, но пропусна златни шансове за гол през първото полувреме. Ако ги беше реализирал, можеше да реши всичко в спора и да си направи живота лесен. В крайна сметка, всичко е добре, когато завършва добре.

Задачата е изпълнена - ЦСКА продължи. В този мач само това беше важно. Независимо по какъв начин, "армейците" нямаха право да отпаднат от Лиепая. Ясно беше. че ЦСКА няма да заиграе веднага някакъв изключителен футбол. Трябва време. Новият треньор Стойчо Младенов е с отбора едва от няколко дни. Направи впечатление минорното настроение сред футболистите - от излитането от София до самия край на мача. Няма как да не им влия лошият старт и грозната история пред съблекалните след първия мач с Лиепая. Но те се справиха и ще играят поне още два мача в Европа. Дай Боже да са повече.

За ЦСКА беше важно да се класира и... да остане на крака. Защото футболистите са зле кондиционно и това се вижда от самолет. Цяло чудо е, че завършиха мача. Нали видяхте какво стана при дузпата на Жорди Кайседо - бие, вкарва и... пада, хванат за крака. И то при положение, че той хвана малко от подготовката на Пабло Караско. Испанецът заложил на вдигане на тежести. На сериозно вдигане на тежести. Чакайте малко, футболен отбор ли подготвяме или такъв по вдигане на тежести за Олимпиадата?! Още дълго въпросната подготовка ще пречи на ЦСКА. Знаете колко са контузените в отбора, болшинството именно заради тази подготовка. Сега положението е такова - сърцата искат, краката не дават. Да му мисли Кирил Динчев, чака го страшно много работа, докато нормализира положението.

Дузпи за милион лева! Толкова трябва да получи ЦСКА за класирането си в следващия кръг. Но това не е най-важното. "Червените" не си лепнаха петното "Лиепая", което щеше да се помни дълго. ЦСКА си спечели и поне малко спокойствие. И тук можем да се обърнем към нещо друго, помощта сякаш дойде свише. Подарихме икона на Стойчо Младенов. С пожелание белият ангел да е пазител на "атмейците" в Латвия и занапред. Той се трогна от жеста и заяви, че ще я постави в съблекалнята на отбора. Господ се усмихна на ЦСКА, който на екипите си носи надпис "с нами Бог". Насочи ръцете на най-вярващия в Него - Густаво Бусато. Бразилецът направи това, което трябваше - отново доказа, че е вратар с качества и голям дузпаджия.

Сега идва домакинство на Осиек. Хърватите имат още по-добър отбор и от този, който ЦСКА вече отстрани веднъж. Победа в София ще е от голямо значение за класиране. Тук е ролята и на феновете. Те трябва да са много на трибуните и да подкрепят Стойчо и играчите. ЦСКА ще е силен, когато е едно, когато е юмрук. Доброто тепърва предстои. Трябва всеки, който обича клуба да вярва в това...

Антов: Има много какво да надграждаме, но важна е победата

Антов: Има много какво да надграждаме, но важна е победата

"Очакват ни тежки мачове с Осиек"