Бившият халф на ЦСКА Красимир Чомаков коментира фиаското на "червените" срещу Ботев (Пловдив) в полуфинал от турнира за Купата на България.

Ето какво каза той:

"Още не съм на себе си. Не може след два съдийски подаръка, с двама души повече, пред изключителна, страхотна и многобройна публика и в памет на великия Краси Безински, да не успееш. Това е недопустимо и срамно.

Любо Пенев постоянно мрънка срещу съдиите. Снощи обаче защо и дума не обели за тях, след като нито първия червен картон на Ботев беше червен, нито дузпата беше дузпа. Чух го да казва, че играчите му проспали първото полувреме. Абе, тия момчета не ходят ли по лагери, за да спят. И като са били заспали, защо той не ги събуди и ги срита от леглата да стават и да играят?!

Забележете само какво се случи в последните минути. Водиш 3:2, съперникът ти е с 9 човека и допускаш той да припари до наказателното ти поле, да спечели корнер и да те накаже по толкова жесток начин. Един добър треньор ще си продере гърлото и ще нареди да задържат топката, да накъсват играта - ако трябва с нарушения, за да се докара мачът до продължения. И там вече ще имаш огромно предимство - и игрово, защото си с двама повече, и психологическо. Затова не е виновен домакинът на "Армията", а треньорът. Нали той трябва да води мача, да дава наставления. За какво иначе получава заплата? Та един отбор с качествен наставник 10 колчета да беше наредил пред вратаря, пак няма да му вкарат гол.

Проблемът е, че в България никой не поема вината. Аз такова нещо от Любо Пенев не чух снощи. И, честно казано, не съм и очаквал да чуя. Той всеки път напада съдиите. БФС го глобява, той пак ги напада. Е, снощи съдиите бяха с теб и пак се провали", заяви Чомаков пред БЛИЦ.

Пловдивско дерби във финала за Купата на България! Героичен Ботев постави ЦСКА на колене с девет души в истински трилър

Пловдивско дерби във финала за Купата на България! Героичен Ботев постави ЦСКА на колене с девет души в истински трилър

"Червените" не успяха да се възползват от подаръците на съдията Петър Костадинов