В най-високото ниво на футбола ни за първи път ще има мач между ЦСКА и... ЦСКА. Което породи големи полемики. Абсолютно ненужни. Наистина, не виждам къде е драмата. Със сигурност ще бъде интересно. Не само този мач, но и двубоите на "червените" с 1948 след четирите букви срещу Левски и Лудогорец. Още повече, че в състава им има доста футболисти, минали през "Герена" и Разград.

Няма нужда да повтаряме за пореден път плюсовете и минусите на ЦСКА от "Армията" и ЦСКА 1948. И да ги повтаряме, трудно ще променим мнението на привържениците на двата отбора. Даже е направо невъзможно. Лошото е това, че бивши приятели сега се ненавиждат, меко казано. Не спират обидите от едните към другите. Не спират подмятанията за "тире" и "число". Едните били хора без морал, тръгнали по лесния път. Другите били "еничари", отказали се от отбора на своето сърце. Число или тире - футболът е именно за това СЪРЦЕ. То решава накъде да те поведе. И понякога замъглява разума. Така е в любовта - към жена, мъж, футболен отбор. Просто слушаш него.

Милош Крушчич: ЦСКА 1948 са отбор, създаден от нищото, целта им е да вземат наши фенове

Милош Крушчич: ЦСКА 1948 са отбор, създаден от нищото, целта им е да вземат наши фенове

"Купата ще бъде допълнителен стимул за титла"

Едно не трябва да се допуска - омраза по време на този мач. Нужно е да бъде сложен край на тази омраза от най-високо ниво. Защото, както е тръгнало, всеки ден до този мач ще гледаме, слушаме и четем обиди между двата отбора.

Снимка 481654

Източник: CSKA.bg

Ясно е, повече от 90% от феновете на ЦСКА, които още ходят на мачове, са на "Армията". Публиката на 1948 е рехава, малка група хора. Дали ще се увеличи, дали ЦСКА 1948 ще "вземе" от запалянковците на ЦСКА, остава да разберем. НО! Припомнете си гледката на трибуните на стадион "Васил Левски" от финала за Купата на България ЦСКА - Монтана през 2016-а година. Този мач е най-посетеният у нас през XXI век, става дума за двубой между два български отбора. Виждаме колко хора ходят на мачовете на ЦСКА след това. Липсват, много липсват. Къде са тези фенове? У дома. И там ще си останат. Защото има трета група "армейци", които вече живеят само с мисълта за ЦСКА. И със спомените.

Снимка 422847

Източник: CSKA.bg

Едните, вторите и третите носят хегемона на българския футбол и убиец на европейски шампиони в сърцата си. Така ще бъде до последния им дъх. В сърцето трябва да има любов, не омраза. И всеки да върви по пътя си. Път, който сам си е избрал. Всеки определя собствения си мироглед, живот и морал.

Идва мач ЦСКА срещу ЦСКА. И няма нищо лошо в това!

ЦСКА 1948: Трима от Левски, каре от Лудогорец

ЦСКА 1948: Трима от Левски, каре от Лудогорец

Ще има ли още нови, които са бивши на тези два отбора?