Християн Петров категорично е една от най-големите изненади в ЦСКА през този сезон. Талантът пасна като дялан камък във философията на Саша Илич за налагане на млади местни футболисти, когато чужденците не се представят на нужното ниво.

Новоизлюпеният национал често действа както в ядрото на защитата за сметка на Мено Кох и Енес Махмутович, така и отляво вместо Брадли де Нойер. Петров израства с всеки изминал мач и получава все по-основна роля в състава на "червените". Неслучайно получи повиквателна от Младен Кръстаич и заслужи овациите след мачовете с двата най-силни съперника на ЦСКА през този сезон - Базел и Лудогорец.

Християн Петров: Показахме, че не отстъпваме на Лудогорец, в правилна посока сме

Християн Петров: Показахме, че не отстъпваме на Лудогорец, в правилна посока сме

"Мисля, че ако повече фенове идват на мачовете, ще е още по-добре за нас"

Защитникът взе участие в 7 от досегашните 11 мача на "червените" в първенството и е пети по минути в целия състав на Саша Илич с общо 711. Лидер е вратарят Бусато с 810, следван от Юрген Матей, Лазар Туфегджич и Станислав Шопов, показва справка на "Тема спорт". Петров все още не се е разписвал в елита, като досега в кариерата си има 6 гола във Втора лига с екипа на Литекс, където бе преотстъпван в последните два сезона.