Черноморец (Балчик) успя да нанесе първа загуба на отборът на ЦСКА 1948 и то в един от най-важните мачове за футболистите на Валентин Илиев. На стадион "Трейс Арена" в Стара Загора черноморци триумфираха с Купата на Аматьорската футболна лига, след като победиха "червените" с три бързи гола, отбелязани през второто полувреме на двубоя.

ТОПСПОРТ проследи на живо случващото се на "Трейс Арена" в Стара Загора:

Финал за Купата на АФЛ: Черноморец (Балчик) - ЦСКА 1948 (Развой на срещата по минути)
на живо

Финал за Купата на АФЛ: Черноморец (Балчик) - ЦСКА 1948 (Развой на срещата по минути)

Ще успеят ли "червените" да триумфират с трофея още през първия сезон в историята си?

Съставът на ЦСКА 1948 стартира с атака, която бе поведена от капитана на отбора - Калоян Стефанов. Защитата на Черноморец обаче, не срещна трудности. Само две минути по-късно, отново последва удар на футболиста с №11, но и той не успя да затрудни вратаря на символичните домакини - Христов. 

Виктор Митев от Черноморец опита да преодолее защитата на ЦСКА 1948, но Герман Петров бе на мястото си и изчисти.

Снимка 295865

Източник: topsport.bg

В 7-ата минута Атанас Кръстев поведе атаката на ЦСКА 1948, но ударът на Сава Савов не попадна в очертанията на вратата. Малко след това, Цветан Илиев опита директен обстрел към вратата на Деспотов, но стражът на "червените" блесна с невероятно спасяване. Последва контраатака на столичани, но отново Савов не успя да нацели вратата и топката излезе в аут.

В 27-ата минута Цветан Илиев нахлу на скорост в наказателното поле и се сблъска със стража на ЦСКА 1948 преди да успее да стреля към вратата. Наложи се Деспотов да получи медицинска помощ, след която успя да се изправи на крака и да продължи участието си в срещата, въпреки че изпитваше болка.

В 36-ата минута Спас Спасов изведе Стефанов, който обаче не бе в добра позиция, за да стреля и подаде към включващия се отляво Марио Димитров, но неговият удар не бе в очертанията на вратата.

В 40-ата минута дойде и най-сериозният пропуск на сметката на Черноморец. Виктор Митев остана очи в очи с Деспотов, но ударът му бе неточен. Последва опасна контраатака на ЦСКА 1948, в която Калоян Стефанов също остана сам срещу вратаря на Черноморец, но Христов спаси.

Само пет минути бяха изминали от началото на втората част, когато Беадир Беадиров откри резултата на "Трейс Арена" в полза на Черноморец.

В 57-ата минута защитата на ЦСКА 1948 допусна сериозна грешка и Цветан Илиев остана сам, но вратарят бе безпогрешен и предотврати сигурен втори гол в своята мрежа.

В 69-ата минута Валентин Веселинов удвои преднината на своя тим и сложи точката на спора за Купата на АФЛ.

До края на редовните 90 минути, "червените" бяха доста безидейни и не успяха да достигнат до нищо, което да затрудни опонента им. 

Снимка 295866

Източник: topsport.bg

В добавеното време Румен Александров направи резултата класически! Черноморец (Балчик) е новият носител на Купата на АФЛ!