Наставникът на ЦСКА - Бруно Акрапович даде своята официална пресконференция преди утрешния двубой между "армейците" и швейцарския Йънг Бойс от груповата фаза на Лига Европа. Брифингът на босненеца бе изключително интересен, тъй като засегна и множество от останалите интересни теми свързани със столичния гранд. Една от тях бе съвместната му работа с новоназначения спортен директор Алън Пардю.

Джером Синклер: Можем да спечелим срещу Йънг Бойс, ако влезем в мача организирани

Джером Синклер: Можем да спечелим срещу Йънг Бойс, ако влезем в мача организирани

"Новият треньор държи много на дисциплината"

Ето какво каза Акрапович пред медиите:

"Преди всичко искам да изкажа съболезнования за Никола Спасов. Той бе много добър човек, добър човек. Преди 2-3 седмици имахме мач. Тази ситуация ме стресна. Жал ми е, напусна ни голям човек и голям треньор.

"Ние сме в ситуацията, в която още събираме. Имаме надежда, че всеки един може да започне мача. За 2-3 играчи е въпрос на часове, ако не и на минути. Дано да можем да излезем с най-силния си възможен отбор. Юга и Жеферсон бяха в Белград. Юга е по-добре от Жеферсон. Надявам се вторият да помогне поне за половин час. Ако са здрави, ще играят. Не искам да рискувам с някои играчи. За мен беше минус, че мачът с Левски не се игра. Исках да хванем ритъм за силен мач като с Йънг Бойс. Ситуацията е такава. Трябва да гледаме към утре.

Португалска бригада на ЦСКА - Йънг Бойс

Португалска бригада на ЦСКА - Йънг Бойс

Срещата е в четвъртък

Надявам се играчи да покажат най-доброто от себе си утре. Шансовете си ги имаме 50 на 50 са. Ще се опитаме да сме агресивни и да спечелим от този мач. Ние работихме върху изненадите за Йънг Бойс. Искам от играчите да са достатъчно агресивни и да имат желание за игра. В този мач трябва да си помагаме един на друг и да изглеждаме като силен отбор, който да провокира грешки в противника.

ЦСКА пуска виртуални билети за мача срещу Йънг Бойс

ЦСКА пуска виртуални билети за мача срещу Йънг Бойс

Ще бъдат на цена 10 лева

Пепи Занев имаше своите проблеми. Щастлив съм да имам играч като него в състава си. Радвам се, че е здрав. Аз съм готов за тази крачка, за модерен футбол. Дано да успеем да направим нещата, както аз искам и иска клубът. Локо Пловдив беше хубаво време за мен, но крачка назад. Спираме да говорим за Локо Пловдив.

Трябва да свършим работа. Трябва до края на мача да търсим победата. В първия мач Йънг Бойс имаше шансове за голове, този път трябва да вкараме тези положения. Говорихме 2-3 пъти с Пардю. Това е нещо позитивно. Мога да науча нещо от него. Искам да работя с него както с всеки друг в клуба. Над всичко е клубът, после идва това кой какво работи. Отворен съм за позитивна работа", завърши амбициозният специалист.

Херардо Сеоане: ЦСКА може и да има нов треньор, но футболистите им си остават същите

Треньорът на Йънг Бойс: ЦСКА може и да има нов треньор, но футболистите им си остават същите

"В никакъв случай няма да подценим този мач"