Бившият футболист на ЦСКА Вив Соломон-Отабор сподели, че е бил обиждан на расова основа по време на престоя си в България.

Отабор беше освободен по време на пандемията, за да бъдат ограничени финансовите последици от кризата. Пред английската медия "Дейли Мейл" той все пак отказа да изтъква само лошите неща, споделяйки, че престоят му в състава на "червените" е бил изпълнен с полезни неща в професионален план.

"Обиждаха ме на расова основа по три пъти на мач, беше сърцераздирателно. Чудиш се защо им е на тези хора да те обиждат заради цвета на кожата ти. Трябваше да не обръщам внимание на подобни коментари в социалните мрежи, но и това не е особено лесно", каза Отабор.

"Клубът беше много отзивчиш и ми помагаше в такива случаи. Президентът и моите съотборници ме успокояваха, че това са глупави хора, а българската федерация налагаше глоби. Не беше достатъчно, но поне показваше някаква загриженост".

"ЦСКА е огромен клуб и беше голяма възможност за мен да работя с Люпко Петрович. Контролът във връзка с храненето беше по-стриктен, отколкото до момента в Англия. Върнах се на Острова с променен манталитет, излязох от комфортната си зона и се надявам това да ми помогне да достигна до върха отново", завърши нигерийското крило.

Футболистът на ЦСКА Вив Соломон-Отабор: Хората в България са добри

Футболистът на ЦСКА Вив Соломон-Отабор: Хората в България са добри

Футболистът не планира да напуска клуба