Бившият треньор на ЦСКА Стамен Белчев коментира пред "Мач Телеграф" петимата непознати "червени" юноши, които новият наставник на тима Томислав Стипич взе на лагера в Банско. Белчев, който дълго време води и втория отбор на "армейците", е отлично запознат с Лъчезар Иванов, Наско Цеков, Юлиан Илиев, Петко Панайотов и Алесандро Николов, които ще получат шанс за изява.

"Първо искам до уточня, че петимата не бяха част от отбора, който спечели Купата на БФC. Тимът, който извоюва мястото си в Младежката ШЛ, беше съставен от играчи от набори 2007 и 2008, а извиканите сега на лагера в Банско са набор 2004 и 2005, миналия сезон играха в дублиращия отбор. Въпросните пет момчета израснаха много през последните година-две. И според мен те са най-близо до първия отбор. Към тях, разбира се, трябва да добавим Георги Чорбаджийски и Марк-Емилио Папазов, които вече доста време е в първия отбор, и Илиян Антонов, който лекува контузия. Последните трима обаче вече са известни на феновете", започна Стамен Белчев.

"Лъчезар Иванов е типичен централен защитник. Наско Цеков номинално е десен бек, но може да играе и на по-атакуваща позиция по фланга. Юлиан Илиев е дефанзивен халф, който трансформирах в защитник и сега може да играе силно и като централен бранител. Петко Панайотов е вътрешен разиграващ халф, а Алесандро Николов е типичен плеймейкър. Петимата имат много качества, но все още не са достигнали нивото, за да играят в първия отбор на ЦСКА. Още доста крачки трябва да извървят. Сигурен съм, че ако с тях се работи правилно, а те самите се стараят с всички сили, ще направят още по-голямо израстване. Ако към тях се прояви търпение, в най-скоро време някой или някои от тях ще заиграе в първия отбор. Не говоря за еднократни включвания, а за стабилно налагане при мъжете", добави той.