Илия Шаламанов е извикан в олимпийския отбор на Австралия по футбол, информира "Спортал". Младият 18-годишен вратар на ЦСКА вече беше поканен при младежите до 21 години на тази страна на лагер през декември, който обаче не се състоя заради проблеми около COVID-19.

Сега Шаламанов е извикан при по-големите, които се стягат за Олимпийските игри в Токио.

Австралийците се класираха на олимпийския футболен турнир, а сега викат Шаламанов за две приятелски срещи, които ще се състоят през март в Саудитска Арабия. Клубът от "Борисовата градина" вече е получил поканата.

Бруно Акрапович е единственият с две победи в Разград, търси трета с отбора на ЦСКА

Бруно Акрапович е единственият с две победи в Разград, търси трета с отбора на ЦСКА

Вижте подробности

На 24-и март е контролната среща с Египет до 23 години, а на 27-и е срещу Бразилия до 23 години. Лагерът започва на 21-и март и приключва на 28-и същия месец.

Илия Шаламанов е роден в Бризбейн (Австралия), по времето когато родителите му живеят там. Именно поради месторождение има и австралийски паспорт. Още когато е на 3 години обаче Шаламанов и семейството му се прибират в Петрич, където започва да играе футбол в местните школи Мечетата и Беласица.

От Мечетата преминава в школата на ЦСКА, а през миналата година играеше за Литекс във Втора лига. От тази пролет се върна при "червените", но за момента е основно в ролята на втори вратар.

Читателите на ТОПСПОРТ: ЦСКА ще победи Лудогорец

Читателите на ТОПСПОРТ: ЦСКА ще победи Лудогорец

Вижте какво показват резултатите от анкетата

Селекционерът на олимпийския отбор на Австралия Греъм Арнолд вика група от 32-а футболисти, а от тях ще бъдат определени и онези 23, които ще бъдат регистрирани за Олимпийския футболен турнир в Токио.

Австралия взе решение да организира лагера в Саудитска Арабия, тъй като саудитските власти не изискват преминаването през карантина. Уточнява се в поканата, че срещите ще преминат в съответствие с Протокола на ФИФА, приет при завръщането на играчите на терена след първата вълна от коронавирус.