Аспарух Никодимов сподели мнението си за днешния сблъсък на ЦСКА с Базел. Ето какво каза легендата на "червените" пред "Тема: Спорт":

"ЦСКА няма време за промени след загубата от Локо (Пд) през уикенда. Довечера трябва да мислят с главите си и в самата игра трябва да се действа много внимателно и да не се допускат наивни грешки като тези в Пловдив. Поражението на "Лаута" трябва вече да е забравено, то може да се поправи, но загуба в Швейцария днес не. Така че всичко трябва да се хвърли в този двубой. Двете срещи нямат нищо общо. Съвсем различен тип са - и подготовката, и мобилизацията на играчите ще са различни.

Дани Ганчев надъха ЦСКА преди тренировката

Дани Ганчев надъха ЦСКА преди тренировката

Той води "червената" делегация

На "Санкт Якоб Парк" ЦСКА има всички предпоставки да направи по-различен мач, отколкото на "Лаута". Под тепетата грешките бяха на Матей и Антов, но това не значи, че само двамата са виновни за загубата. Те бяха виновни директно за головете, но по принцип целият отбор не работеше както трябва. Нямаше рационалност, острота. Но в спорта не може винаги да си перфектен.

Днес трябва да излязат и да предложат яка битка на Базел, да ги пресират, няма за къде да ги чакат. Целта е да се вкарват голове. Ако чакат 0:0 и дузпи няма да стане.

Първи октомври е прекрасна дата за ЦСКА, дано и днес бъде така!

Първи октомври е прекрасна дата за ЦСКА, дано и днес бъде така!

На този ден "червените" громят Левски и постигат историческа победа в Европа

Важно е Базел да бъде притискан - това е начинът. Понякога може да се получат нещата и с по-дефанзивна игра, ако имаш късмет - противникът да уцели греди, да изпусне положения. И така става. Но ако ЦСКА е решил цял мач да хитрува, накрая ще стане като приказката за хитрата сврака с двата крака. Много важни ще са първите минути. Отборът трябва да започне уверено мача, без никакво притеснение, защото евентуални щети в началото трудно ще се компенсират срещу такъв зрял съперник като Базел.

Донякъде е плюс, че "армейците" не влизат като фаворит в двубоя. Но и съперникът не е Барселона или Ман Сити. Няма от какво да се плашат. Излизат и играят, в този мач се решава голям финансов бонус, залогът е огромен. Ако швейцарците са по-добри и ЦСКА загуби, нищо страшно няма да се случи. От този мач не могат да се правят трагедии, може само да се спечели.

Трябва да играят със самочувствие и да се преборят. Тук няма начин даден играч да се "скрие", нужно е да играе, докато му се схванат краката. Друго положение няма. Ясно е кой трябва да поведе отбора - както гласи старото клише, "капитанът и централният нападател". Но в подобен мач всички са важни, в такава битка има ли един-двама да играят под нивото си, няма да се получи.

Отлична новина за ЦСКА преди мача на сезона с Базел

Отлична новина за ЦСКА преди мача на сезона с Базел

Вижте каква е тя

Като успехи в исторически план ЦСКА е по-напред от Базел, но в момента не е така. Затова всички играчи трябва да направят най-добрия си мач за годината. Показаха срещу Лудогорец, че донякъде могат да се справят с такъв начин на игра, сега просто трябва да го повторят, като избегнат грубите грешки в дефанзивен план и покажат по-висока ефективност пред гола.

Това, че Базел загубиха през уикенда от Сервет и тръгнаха слабо в първенството, не е абсолютно никакъв показател. Тези срещи не се броят, а тук в евротурнирите всеки мач е решаващ. Това, че са загубили, няма никакво значение. Швейцарците са забравили вече за поражението и не отдават такова голямо значение на една загуба за първенство, както е в България. Тук се правят трагедии, сменят се треньори и т.н. В Швейцария по съвсем друг начин се отнасят към нещата, загърбват какво е било вчера и гледат да са по-добре днес.

ЦСКА може да го направи. Горе главите и напред!", коментира Паро пред изданието.

Четирите аса на ЦСКА

Четирите аса на ЦСКА

За големия мач с Базел