Бившият треньор на ЦСКА - Александър Станков - сподели, че ще са нужни три трансферни прозореца, за да видим отново стабилен и силен отбор на ЦСКА. Той е на мнение, че за треньор е било по-добре да бъде назначен българин, а не Томислав Стипич.

"От ръководството се опитаха да внесат малко повече яснота с тази пресконференция. Аз не виждам точно кой, за какво ще отговаря и на кой, какви са му функциите. Не видях някой да излезе и да каже, че поема отговорност за идването на Томислав Стигам и ако няма резултати, че ще си отиде. Никой не го каза. Стоян Орманджиев и Филип Филипов се опитаха да кажат, че те отговарят, но не видях човек, който да е ангажиран с това, че ако няма резултати и се стигне до раздяла с треньора ще бъде сочен за отговорен. Искаше ми се да кажат кои хора селектират отбора. Да кажат какво се случва със състава и какъв им е конкретният план, за да се изгради отбор. Как ще го направят...", започна Сашо Станков пред "Мач Телеграф".

"Посочиха се няколко имена, че си тръгват и това е. Има лека обърканост у феновете. В крайна сметка някои неща явно не зависят единствено от тези, които бяха на пресконференцията. Докато не се конкретизира кой точно, за какво отговаря и кое - от кого зависи, ще им бъде по-трудно. Ясно е, че Михаил Александров отговаря за инфраструктурата, но има много други неясноти. Имам добри впечатления от Орманджиев и Филипов, но е нужно да има фигури, които да тропнат по масата. Не е лесно да се ръководи клуб като ЦСКА. Сега има златна възможност, защото клубът има стабилен финансов гръб. Може би човекът в дъното на тези неща трябва да постъпва внимателно и да отсява хората. Онези, които го съветват и работят с него, също. Такива хора винаги има около собственика на даден клуб. Имаше такива хора и около Илия Павлов, Васил Божков и всеки, който се появи на сцената. Трудно е да подбереш точните хора", заяви той.

"Не очаквах да бъде назначен отново чужденец. Нямам против Томислав Стипич, но очаквах да е българин. За мен имаме достатъчно кадърни български треньори. Според мен имаше по-подходящи опции за ЦСКА. Може и да постигне резултати. Това ще зарадва всички, които обичат клуба. Ще видим какво ще се случи. Трябва да се вземат качествени играчи на всички позиции. За мен тази година, ако трябва да сме реалисти, ще бъде нулева. Трябва да се гонят силни резултати, защото това е ЦСКА, но за мен през тази година ще започне да се работи за следващата. Тази основа от играчи сега не е добра. В крайна сметка трябва да кажем, че ако не беше Гриша Ганчев, можеха да се случат други катаклизми с клуба. Съгласен съм с ръководството и това, което те споделиха, че за да е силен ЦСКА, ще са нужни три трансфери прозореца", сподели Станков.