Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони говори след победата с 2:0 над Канада на полуфиналите на Копа Америка, който се провежда в САЩ.

Аржентинците ще играят на трети пореден финал на голям турнир след победите си на Копа Америка 2021 и Мондиал 2022.

"Изключително трудно е да достигнем още един финал. Трудно е, защото знаем колко тежък е пътят до тук.

Летвата е вдигната много високо. Всички мислеха, че ще бъде легло от рози, но въобще не е така. Канада доказа това, тъй като беше много труден противник. Мисля, че отборът показа добри неща във всеки от мачовете ни. Невъзможно е да бъда разочарован от тези момчета. Благодарности на всички играчи. Хвалеха ни и бяхме успешни, а да стигнем до тук ни коства още повече.

Знаете как се чувствам относно Анхел Ди Мария. Не искаме той да се отказва по-рано от необходимото. Не искаме да чувстваме меланхолия. Трябва да го оставим да играе, а тогава ще видим дали може да го убедим да остане с нас. Но към момента той е тук и трябва да му позволим да се наслади на момента.

За Лео Меси ситуацията е подобна като при Анхел. Трябва да го оставим да избира, а ние никога няма да бъдем тези, които да затворят вратата. Той може да бъде с отбора толкова дълго, колкото иска. И ако иска да се откаже, но все още да идва и да бъде с нас, това би било страхотно", каза Скалони.