Българската федерация по шахмат благодари на спортния министър Красен Кралев за оказаната подкрепа на родния шахмат по време на неговия мандат.

В открито писмо до Кралев се подчертава, че с негово съдействие е била предотвратена опасността състезателите ни да останат без коефициенти ЕЛО, което на практика би ги принудило да се състезават за други държави.

Със съдействието на Кралев също така е учредена БФ Шахмат 1928 с председател д-р Руслан Тошев.

Обявиха Веселин Топалов за един от 50-те най-велики шахматисти

Обявиха Веселин Топалов за един от 50-те най-велики шахматисти

Огромно признание за сънародника ни

Пълният текст на откритото писмо:

"До министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Уважаеми г-н министър,

Броени дни преди изтичане на Вашия мандат като министър, искаме да изкажем нашата благодарност и признателност за Вашите усилия в помощ на българския шахмат.

Преди 4 години БФШ беше изключена от ФИДЕ, а българските шахматисти нямаха право да се състезават под родния флаг. На крачка бяхме да ни отнемат коефициентите Ело и на практика да бъдем принудени да се състезаваме за други държави. С Вашето съдействие в София дойдоха ръководителите на световния и европейски шахмат, учреди се БФШ 1928 с председател д-р Руслан Тошев.

Днес федерацията е пълноправен член на ФИДЕ, а на Шахматната олимпиада през 2020 г. България зае 9-то място сред 167 държави.

Първа загуба за Карлсен от 2 години насам

Първа загуба за Карлсен от 2 години насам

След пет кръга класирането се оглавява от Аронян

Ние вярваме, че не само шахматистите и спортистите, а и многомилионната аудитория от любители на спорта оценяват вашите усилия и в предстоящите избори както вие, г-н Кралев, така и д-р Руслан Тошев ще получите доверието да продължите работата си в името на благородните цели на спорта.

От шахматните клубове".

143 милиона лева за инфраструктура превърнаха София в красива спортна столица

143 милиона лева за инфраструктура превърнаха София в красива спортна столица

Но има още предизвикателства