Един от основните състезатели в постройката на Черно море - Матиас Курьор сподели очакванията си за срещата с Левски.

Футболистът завърши миналия сезон с гол срещу столичани, донесъл на отбора Купата на България, а настоящата кампания стартира с три попадения в пет мача (срещу Динамо Минск в Разград, Пирин и Лудогорец).

„В предишния кръг спечелихме срещу Славия, а сега ни чака важен мач с Левски. Ще се опитаме да победим. Едва в началото на шампионата сме. Сегашният ни колектив е по-добър от миналогодишния и ще опитаме да се справим по-добре. Никола Спасов е строг треньор. Изключително прецизен е, но на нападателите като мен оставя много свобода и поле за изява. Харесвам го", заяви Курьор.

Той се Върна и към финала за купата. „Винаги съм признавал, че първият гол на Левски във финала е следствие на моя грешка. Чувствах се много зле, направо ми се плачеше. На практика след моята грешка Бакари ми спаси живота, изравнявайки резултата. Нямаше да мога да спя и ваканцията ми щеше да бъде ужасна, ако бяхме загубили заради мен. Не съм герой, не съм спасил човешки живот. Целият отбор е героят на този мач, всички бяхме на терена и всеки можеше да вкара. Това е работата ни, трябва да бъдем максимално концентрирани. Просто в този момент късметът беше с мен.

Истината е, че голът ми е благодарение на Себастиан Ернандес. Получих топката от него и той ми каза да играя сам, отвърнах му - „не мога, уморен съм", а той каза „давай, опитай". Исках да подам на Бакари, но не го намерих. В този момент бях сам, но благодарение на Господ вкарах", каза 27-годишният играч.

Курьор разказа и повече за себе си. „Роден съм в Мартиника, карибска островна страна. Цялото ми семейство обича футбола, най-вече чичо ми. Той ме водеше по мачове, но за съжаление не извади късмет и не успя да стане професионален играч. Родителите ми имаха възможност да се преместят във франция и там ме записаха в малък парижки квартален клуб. Започнах, когато бях шестгодишен, и оттогава не съм спирал да се занимавам с футбол. Играх в Нант, а преди да дойда в България, имах и кратък престой в Испания. Обожавам Варна. Всичко тук е наред както в клуба, така и с приятелите ми, затова играта ми върви", завърши Курьор.