Старши-треньорът на Черно море Илиан Илиев, който се завърна на резервната скамейка на "моряците" след изтърпяно наказание, сподели мнението си след нулевото равенство с ФК ЦСКА 1948.

"Получи се доста здрав мач, повече се опитвахме да се неутрализираме. И двата отбора се постараха доста в дефанзивен план. Реален резултат. Дадохме малко инициативата през втората част. На полувремето те пуснаха двама национали на фланговете, освежиха атаката си. Ние нямахме много опции в атака. Видяхте, че с малко повече колективни усилия успяхме да неутрализираме силните страни на ФК ЦСКА 1948.

Имаше фаул в атака. При нас това е стара слабост. Не толкова, че не търсим добре топката, а, че не е прецизно изпълнението в защита. В един такъв мач статичните положения, ако не се отменят головете, когато има засада и фаул, решават мачовете.

Който беше в атака се стараеше. Закария Беншаа е играл централен нападател, ние го ползвахме на фланга, когато Евгений Сердюк беше при нас. Проблемът е в ситуации, когато играем с хора на фланговете и трябва да правят разликата. С изключение на двата удара на Велислав Василев, които бяха доста интересни", добави треньорът на Черно море.

"При Сердюк бе важно да не му даваме пространство. С гръб към вратата не е от най-изкусните играчи. Успяхме в повечето случаи да не им дадем лесно да изнесат топката и успяхме да затворим вътрешния пас между крайните защитници и централните и Сердюк да не намери топката", добави Илиев.

"С Петър Костадинов сме толкова време заедно. Нашата работа на тъча влияе, но не чак толкова. Дали съм на пейката или горе в съблекалнята преди мача. Дали подвиква на тъча, или не понякога не е толкова важно", завърши наставникът на "моряците".