Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира пред "Мач Телеграф" дали е изненадан от трансфера на Евгений Сердюк във ФК ЦСКА 1948, както и сподели подробности около молба на клуба към СТК.

"Не съм изненадан, тъй като за него имаше интерес от доста клубове. Ръководствата са се срещнали и са се разбрали. Нашата работа е да намерим варианти вътре в тима или евентуално с някой нов да компенсираме. Иса тренира с нас, както знаете, и също е опция пред нас", каза Илиев.

Исмаил Иса пред завръщане в Черно море

Исмаил Иса пред завръщане в Черно море

Бившият национал така и не си намери отбор

На въпрос какви са приоритетите пред тима му до паузата за националните отбори, един от най-добрите ни специалисти отговори:

"Тежки мачове има. Надявам се Цецо Панов да се върне по-бързо, защото с Дани Димов е ясно, че възстановяването ще отнеме повече време. Опциите в защита не са много големи. Със Септември ще е трудно, играят атакуващо и ще е нужно да сме концентрирани да не пускаме лесно голове, както стана срещу Лудогорец, когато загубихме психологическото предимство от изравняването. После имаме мач с Хебър, който е труден за побеждаване съперник. В този мач ще трябва да се справяме и с нещо може би невиждано по нашите ширини. С Лудогорец играхме на 32 градуса в 18:00 часа, а сега мачът ни с Хебър е насрочен за 15:30.

Не вярвам да има първенство в Европа, в което да има толкова ранен начален час през летния период. Подадохме молба до СТК още на 18 август, тъй като в неделя на 11-и има три мача, а в събота на 10-и само един български мач. Логично ми се струва да бъде преместен един мач и да се промени този начален час. Вече втора седмица обаче нямаме отговор от Спортно-техническата комисия, която за други отбори реагираше изключително навременно, а при нас не е така. Използвам случая да отправя апел молба към новоизбрания шеф на Професионалната лига да се опита да си изпълнява функциите, за които е избран. Това означава да защитава правата на клубовете. Но пък от друга страна мисля, че това трудно ще се случи, тъй като доскоро Наско Караиванов бе от другата страна на барикадата - във фирмата, държаща телевизионните права. Добре е да защитава клубовете, а не да се крие. За мен честно казано е неразбираемо защо бе избран."