Ако нещата стават лесно, не е интересно. Е, със сигурност в Черно море са предпочитали да им бъде малко по-лесно срещу Арда. Но пък беше много интересно. Днес варненци писаха приказка - за мъжество! 

Коронавирусът, който задуши целия свят, повали и симпатичния клуб от "Тича". И то в големи мащаби - 16 от Черно море бяха заразени в навечерието на изключително важния двубой с Арда по пътя към целта - плейоф за Лига Европа. И се наложи днес Морето да залага на голобради юноши. Водени от две огромни фигури - Курьор и Иса. Именно таранът донесе безценния успех с 1:0. 

Снимка 483481

Източник: LAP.bg

Черно море го направи! Дори и без куп основни футболисти. Без треньора си Илиан Илиев, също борещ се с болестта. С човек по-малко на терена близо половин час. Без звездата си Минчев, продаден на чешкия гранд Спарта. 

С децата, като истински спартанци - малко в отбора, но бойци, които не само, че не се дават без бой, но печелят битката. А защо не и войната? Тази за Европа. Със сигурност ще е ожесточена. 

Ако днес някой от Морето беше вдигнал зелено-бялата фланелка, нищо чудно под нея да се беше подала синя, с червено "S" на нея. Супер отбор със супер мъже в него! Определено всеки един заслужава аплодисменти. 

В клуба се работи правилно. Залага се на млади български момчета. Освен приятен за окото футбол, Черно море започва да прави и добри изходящи трансфери. Марто Минчев ще се развие още повече зад граница. Всички се надяваме на това. Такива сделки са от полза и за националния ни отбор. 

Снимка 487055

Източник: LAP.bg

С далеч по-малък бюджет, отбори каро Черно море и Локомотив (Пловдив) показват на ЦСКА и Левски как се прави. Именно варненци са най-неудобният съперник на хегемона Лудогорец. 

Пътят пред "зелено-белите" е начертан и правилен. В Европа или не, днес на "Тича" видяхме мъже. Изглежда, че нищо не може да спре Черно море. Дори и коварният коронавирус. Пожелаваме бързо възстановяване на всеки един от клуба, който се бори с него. И скоро да виждаме отново цяло "зелено" семейство на "Тича". Това е в основата - не само отбор, а футболно семейство. 

Браво, момчета, голям тим сте! 

Черно море победи Арда с 1:0 в плейофен двубой от Първа лига

Черно море го направи! Въпреки трудностите и лимитирания състав, "моряците" отстраниха Арда от плейофите за Лига Европа

Исмаил Иса донесе безценния триумф за варненци