Феновете на Черно море стартираха кампания за набиране на средства за хореография за предстоящото варненско дерби, което е през октомври. Също така феновете на "моряците" обявиха, че откриването на паметника на най-успешния треньор в историята на клуба - Никола Спасов, ще се състои до края на септември, като все още няма точно определени дата и час. Те ще бъдат оповестени допълнително, след окончателното завършване на монумента. В момента се прави и сериозна организация за събитието, съобщава официалният сайт на клуба.

Ето какво написаха на страницата си във Фейсбук от Националния фен клуб на Черно море:

"В Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия даваме начало и на кампанията за набиране на средства за хореография на предстоящото през октомври дерби!

Моряци, изминаха 13 години от последната битка за Варна! На 23 май 2009 г. Черно море победи Спартак с 0:1. Победа, която доближи славния отбор на Никола Спасов до бронзовите медали от първенството, а символичните домакини в този мач - до завръщане в Б група! Последното дерби, а и предходните такива бяха белязани от тотално надмощие на зелената агитка - ефектни и детайлни хореографии, пиротехника, пеене! Заедно успяхме! Ще го направим категорично и сега, но за тази цел имаме нужда и от Вашата помощ!

Всеки, който има желание и възможност може да подпомогне сектора дарявайки определена сума на посочената банкова сметка или в урните, които ще бъдат поставени на стадиона на предстоящите мачове.

УниКредит Булбанк

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ НАЦИОНАЛЕН ФЕН КЛУБ ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА

IBAN: BG31UNCR70001524651041

Благодарим Ви!".