Черно море официално сложи край на зимната си селекция с привличането на бранителя Живко Атанасов. 20-годишният юноша на Левски изкара успешен про­бен период и подписа дого­вор за 2,5 години с моряци­те. Очаква се той да излезе титуляр срещу родния си отбор на 4 март, когато варненци гостуват на "Ге­рена" в среща от 17-ия кръг на А група.

Както е извест­но, в този двубой трень­орът Стефан Генов няма да може да разчита на титу­лярната си двойка централ­ни защитници Александър Александров и Росен Колев, които са наказани.

Преди време Атанасов бе твърд титуляр в дублира­щия тим на сините и капитан на националния тим до 19 години. Макар определян за голям талант, така и не получи шанс за изява в първата селекция на Левски, ка­то последователно бе прео­тстъпван в Чавдар Бяла Слатина и Септември Си­митли.

В Бяла Слатина Атанасов, който е син на олим­пийската шампионка Йор­данка Донкова, бе опреде­лен за футболист №1 за 2010 г. За привличането му в Черно море надделя и фактът, че може да играе като ляв бек - позиция, на която моряците изпитват трудности, съобщи "Тема Спорт".