Мениджърът на Челси - Томас Тухел заяви, че усеща, че спечелената титла в Шампионската лига през май е била много отдавна във времето. Поради тази причина утре "сините" от Лондон ще се изправят срещу Зенит със същия глад за успехи в турнира на богатите.

"Очевидно това е най-големият трофей, който съм печелил до момента в кариерата си, но моето чувство е все едно оттогава е минало много време. Фокусирани сме върху утрешния мач. Дали ще ни считат за фаворит, това няма никакво значение и няма да промени нашия подход.

Има толкова много отбори, които могат да спечелят турнира през този сезон. За това е нужен късмет и форма във важните моменти. Не, че не сме заслужили да спечелим, но това може да се случи на всеки. Започваме новия сезон с нула точки и нула голове, така че всички имат еднакви шансове.

Както можете да видите и в другите спортове, всичко е възможно, ако вярваш. Целта да достигнем нашето най-високо ниво. Ако това стане, всичко е възможно.

Пулишич все още тренира индивидуално. Канте вече проведе две тренировки, но този мач идва прекалено рано за него. Решихме да му дадем още време, за да бъде напълно готов за Тотнъм.

За Бен Чилуел беше трудно след спечелването на Шампионската лига. Беше му тежко в индивидуален план по време на европейското, защото той чувстваше, че може да помогне на Англия. Той трябваше само да тренира четири-пет седмици, след което имаше почивка.

Когато се върна, усетих, че е уморен психически, а Маркос Алонсо бе изкарал цялата предсезонна подготовка. Говорихме няколко пъти. Вече нямам притеснения за него. Той тренира и трябва да бъде търпелив. Вече е в битката за титулярно място и в добро психическо състояние", каза Тухел.

Тухел с критика към играта на Челси след победата над Астън Вила

Тухел с критика към играта на Челси след победата над Астън Вила

"Трябва да контролираме повече топката"