Мениджърът на Челси - Томас Тухел се оправда за трудната победа на тима му над Кристъл Палас (1:0) с участието на лондончани на Световното клубно първенство в Абу Даби преди седмица.

"Не съм и очаквал кой знае колко отбора си, защото момчетата са изморени от пътуването, липсата на сън, огромната температурна амплитуда, а и имаме болни.

Връщаме се от място, където разликата в температурите беше 30 градуса. Шестима от футболистите са с настинки заради климатика в самолета. Почти никой не се наспа в Абу Даби заради температурата и часовата разлика.

Всеки тим има такива мачове в сезон като този - особено в периода между декември и февруари. Но пък всеки от играчите дава всичко от себе си. Важно е да печелим и да продължаваме напред. Няма утре сутрин да се събудим и да се чудим какво можехме да направим по по-добър начин. Изглеждахме изтощени.

Няма нужда да гледаме напред към Ливърпул и Манчестър Сити или пък към тези след нас. Имаме си достатъчно неща да свършим, за да се представяме по-силно. Трябва оттук да започнем. Ливърпул изглежда много силен. Освен това взеха класен футболист през зимата, който ги прави по-добри. Така стоят нещата. Но пък няма да се предам и днес да кажа, че е невъзможно да ги застигнем", каза Тухел.

Челси победи Кристъл Палас с 1:0 във Висшата лига

Челси се измъчи с Кристъл Палас

Шампионът на Европа се потруди