Челси договори сделка за 58 млн. паунда, за да подпише Пулишич от Борусия (Дортмунд) през януари, но го върна на немския клуб до края на сезона. След като Челси получиха забрана за следващите два трансферни прозореца, Пулишич ще бъде единственото ново попълнение през лятото.

Уестън МакКени, който е играл с Пулишич още в юношеския отбор на САЩ, както и срещу него в Бундеслигата, смята, че 20-годишният играч има качествата да жъне успехи на "Стамфорд Бридж".

"Кристиан е от типа футболисти, които обичат предизвикателствата," каза МакКени пред Sky Sports.

"Мисля, че ще бъде полезен за Челси, по какъвто и начин да го използват. Вълнувам се за него и знам, че и той се вълнува да отвори нова страница от кариерата си", добави той.

Има спекулации, че МакКени, който се присъедини към Шалке през 2016 г. от ФК Далас, също може да се отправи към Премиър Лийг. Той има 30 изиграни мача за Шалке през този сезон и стилът му на игра кара хората да го сравняват със Сами Кедира.

"Не е нещо, от което да ме е страх или пък да съм запознат," казва той, когато го питат за това, че го сравняват с Кедира.

"Не обръщам много внимание на медиите или какво пишат и казват хората. Аз се самооценявам. Знам кога играя добре и знам кога играя зле. Слушам какво казва треньорът ми, кръгът ми от хора и това какво ми говорят инстинктите".

Договорът на МакКени с Шалке е до 2022 г. и казва, че е научил много от последните два сезона в клуба.

"Имах възходи и падения. Бях на второ място с Шалке в Бундеслигата, а този сезон се борим да не изпаднем, така че е трудно, но и поучително. Мисля, че е по-добре да мина през това сега, когато съм млад, отколкото в по-късен етап от кариерата ми. Все още се учиш и гледаш как по-възрастните играчи се справят. Смятам, че така се уча и това ще ми помогне да стана по-добър футболист", коментира той.

Мениджърът на Челси изненадан от привличането на Пулишич

Мениджърът на Челси изненадан от привличането на Пулишич

"Изобщо не очаквах подобно нещо", заяви Маурицио Сари