Длъжностните лица в Европейската футболна централа работят по сценарии, които надхвърлят сегашния предпочитан краен срок за рестарт на футбола от 30 юни.

Ето какво се казва в част от писмото на централата до всички клубове на Стария континент:

"Работните групи проведоха няколко срещи и са в ежедневен контакт, за да гарантират, че е постигната преобладаващата цел за провеждане на всички състезания до естествения им край. За постигането му се изготвят конкретни планове. Работата им сега е съсредоточена върху сценарии, обхващащи месеците юли и август, включително възможността състезанията на УЕФА да се възобновят след завършването на националните лиги. Налага се съвместно управление на календарите, тъй като приключването на настоящия сезон трябва да бъде съгласуван със старта на новия, което може да се отрази.

УЕФА настоява всички първенства да завършат, клубните турнири официално отложени!
Обновена

УЕФА настоява всички първенства да завършат, клубните турнири официално отложени!

"Краят на състезанията е ключов приоритет"

Следвайки внимателно развитието на настоящата ситуация, работната група по календара ще посочи възможно най-скоро и в идеалния случай до средата на май кой от плановете може да бъде приет за завършване на сезона, без да оставя никой зад себе си.

Спирането на състезанията наистина трябва да бъде последното средство, след като се признае, че никоя алтернатива на календара не би позволила да приключи сезона", за пореден път отбелязаха от УЕФА.

От УЕФА: Уверени сме, че футболът ще се завърне в близките месеци

От УЕФА: Уверени сме, че футболът ще се завърне в близките месеци

Вчера Белгия стана първата страна, която преждевременно сложи край на сезона