Треньорът на Барселона Роналд Куман заяви, че Байерн е логично е спечелил двубоя от груповата фаза на Шампионската лига на "Камп Ноу". "Баварците" спечелиха с класическото 3:0 гостуването си в Барселона.

"Това е, което имаме, трябват ни още няколко седмици, защото чакаме завръщането на хора като Агуеро, Дембеле, Ансу Фати. Имахме само трима нападатели. Тактически имаше моменти, в които контролирахме играта, Байерн играе повече в средата и трябваше да запълним пространствата там. Това е, което имаме в момента. Не мога да се оплача от отношението, но има разлика в качеството между двата отбора. Имаме много млади играчи, които след две или три години ще бъдат по-добри. Много е трудно да се приеме, но изчакайте и  те ще подобрят играта си, контузените ще се завърнат."

Байерн (Мюнхен) победи Барселона с 3:0 в Шампионска лига

Байерн беше безмилостен срещу Барселона, каталунците без удар във вратата

Видя се кой е по-добрият

"Има играчи на 19 или 20 години. Ако ги сравните с играчите, които има Байерн, има разлика. След известно време разликата ще бъде по-малка. Знаем, че Сержи Роберто не е крило, а да играе един на един срещу Дейвис е невъзможно. Публиката беше феноменална, защото мисля, че показа, че разбира какво се случва днес", добави още Куман.

"Байерн е един от кандидатите за спечелване на турнира. Имахме лош късмет при първия им гол, а през второто полувреме днес те се оказаха по-добри от нас. Трябваше да вкараме млади играчи да играят. Опитахме се да спрем играта им, бяхме добри през първото полувреме, но има разлика и във физическо отношение. Имахме играчи, които имаха лоша вечер като Алба, за други като Коутиньо, това бе първият им мач от много време насам. Има твърде много обстоятелства".

"Ние знаем, че в атака ни липсват хора, трябва да прекараме седмици, за да имаме повече вариативност. Не искам да търся оправдания, но всички знаят какво имаме на разположение. Трудно е да се играе срещу отбор като Байерн без бързина в атака. Трябва да приемем това, което имаме, и да работим".

"Трябва да признаем отбора, срещу който играхме. За да нараниш отбор като Байерн, трябва да си много добър. Трябва да признаем, че другият отбор бе по-добър. Малко съм уморен да говоря винаги за едно и също нещо, след три или четири седмици отборът ще бъде различен, защото ще имаме повече хора и други играчи ще имат минути", завърши Куман.