От УЕФА опроверха изявлението на президента на футболната централа Александър Чеферин, че Шампионската лига трябва да завърши не по-късно от 3 август.

На 1 април подновяването на европейските клубни турнири беше отложено за неопределен период заради пандемията, причинена от коронавируса, а мачовете от Шампионската лига и Лига Европа бяха спрени по време на осминафиналите. Вчера Чеферин заяви в интервю за германския телевизия ZDF, че финалите на Шампионската лига и Лига Европа трябва да се проведат не по-късно от 3 август.

Чеферин: До 3 август Шампионската лига и Лига Европа трябва да са приключили

Чеферин: До 3 август Шампионската лига и Лига Европа трябва да са приключили

"Може да се играе на същите дати, както местните първенства"

"Това не е така. Президентът даде ясно да се разбере, че не може да се определят точни дати за край на сезона", се казва в изявлението на УЕФА.

"УЕФА в момента анализира всички варианти за завършване на националните и европейските турнири съвместно с Асоциацията на европейските клубове и европейските лиги в рамките на работната група, свикана на 17 март.

Основната цел за всички членове на работната група е опазване здравето на гражданите. След това е необходимо да се намери решение за завършване на всички турнири. Ние проучваме различни варианти за мачове през юли и август, в зависимост от разрешенията на съответните правителства".