Все още не е ясно къде ще се играе реваншът от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига между Манчестър Сити и Реал (Мадрид).

Португалсакта столица Лисабон ще бъде домакин на всички мачове от финалната осмица, а преди няколко дни се появи информация, че това важи и за оставащите двубои от 1/8-финалите. Последното обаче не е е вярно, поне на този етап. Според "Скай спортс" генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис е изпратил документ от 10 страници до всички 55 федерации, членуващи в организацията. В него са оповестени последните планове на централата за провеждането на двубоите в Шампионската лига и Лига Европа.

В документа пише, че реваншите от 1/8-финалите на ШЛ и ЛЕ могат да се изиграят на стадионите на клубовете, които са домакини, или в Лисабон (за ШЛ) и Кьолн (за ЛЕ). Това означава, че по принцип Манчестър Сити, който спечели с 2:1 на "Сантиаго Бернабеу", може да приеме Реал на "Етихад".

Проблемът е, че в момента хората, които пристигат във Великобритания от чужбина, трябва да се самоизолират за период от 14 дни. Тази мярка обаче може да се преразглежда и отпадне.

От Реал (Мадрид) упорито се борят да не пътуват за Англия, позвавайки се на тежката ситуация, породена от пандемията.