Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, даде първата си пресконференция преди началото на новия сезон в груповата фаза на Шампионската лига. "Гражданите", които отпаднаха на 1/4-финалната фаза на надпреварата през миналата кампания, стартират утре срещу Порто.

"Всеки сезон в Шампионската лига започва с един и същи въпрос. Знаете отговора. Това е едва първият мач. Все още сме много далеч от големите си цели. Трябва да победим утре. Домакинските мачове са много важни. След това ще видим как се развива отборът.

Манчестър Сити взе сблъсъка с Арсенал, Стърлинг герой за "гражданите"

Манчестър Сити взе сблъсъка с Арсенал, Стърлинг герой за "гражданите"

Сити е десети със 7 точки и 2 зад Арсенал

Загубата от Лион бе труден момент. Чувствам се отговорен за нея. Трябва да приемем реалността, че не бяхме достатъчно добри. Не играхме лошо, имахме добри моменти и имахме своите шансове, но направихме грешки, които не можем да си позволим в този турнир. Чувствам, че бяхме близо, но същевременно направихме някои грешки, заради които не заслужавахме да продължим. Не мисля, че имаме някакъв психологически проблем. За клубовете, които са свикнали да играят на такъв късен етап от турнира, е по-лесно.

Ние трябва да направим следващата стъпка напред в ШЛ. Сега имаме нова възможност. В този турнир трябва да правиш нещата малко по-различно. Дори когато загубихме с 0:3 от Ливърпул, а след това от Тотнъм или Лион, ние не бяхме далеч. Никой от тези отбори не беше по-добър от нас, но ние трябва да коригираме тези малки пропуски".

Гуардиола разкри подробности за Лапорт и Менди

Гуардиола разкри подробности за Лапорт и Менди

26-годишният Лапорт пропусна началото на сезона заради коронавирус