В Турция не спират да хвалят Станимир Стоилов и Гьозтепе. Измирският клуб направи нова сериозна крачка към класиране в Суперлигата, след като победи с 2:0 Болуспор на "Гюрсел Аксел".

"Гьозтепе спечели 10 мача, завърши наравно в два и загуби само един под ръководството на Мъри. Отборът изгради стена в защита. "Гьоз-Гьоз" се откроява с перфектно представяне в защита в последно време, пише сайтът Gazete Yenigun. 

"Отбраната на отбора стана по-силна с привличането на бразилеца Елитон по време на зимния трансферен прозорец. В допълнение към вратаря Матеус Лис, важни имена като Таха Алтъкардеш, Елитон, Юмит Акда, Огюн Байрак и Исмаил Кьойбашъ изиграха ключова роля в доброто представяне на отбора. 

Гьозтепе не допусна гол в последните си пет мача. Отличното представяне на Лис и здравината на отбраната в система с трима централни защитници са сред факторите, които гарантират стабилността в отбора. "Жълто-червените" показват страхотно представяне в отбрана през този сезон, като са допуснали едва 15 гола. Фактът, че тимът не допусна попадение в последните си пет мача, показва колко ефективна е защитната мощ на Гьозтепе. 

Под ръководството на Станимир Стоилов отборът блести със статистика. Тактическата интелигентност на Стоилов и хармонията с неговите играчи са един от основните фактори за повишаване на представянето на тима. 

Гьозтепе прави твърди крачки към Суперлигата. Възходът на отбора представлява сериозна заплаха за съперниците и вълнува феновете", гласи още материалът на турското издание.